MSC Cruise, "en çevreci gemisi"ni teslim aldı

MSC Cruise, "en çevreci gemisi"ni teslim aldı

MSC Cruises, filosuna katılması için son derece yenilikçi ve çevreye duyarlı son gemi MSC Virtuosa'yı teslim aldı. Gemi, Nisan ayında hizmete girdiğinde en çevreci gemilerden biri olacak.

Geleneklere göre, Fransa'nın Saint Nazaire kentindeki Chantiers de l'Atlantique'de tersanesi ile MSC Cruises arasında, MSC Virtuosa'nın resmi bayrağını alması ve iyi şans dilekleri için küçük ve özel bir bayrak töreni düzenlendi. Törene, Şirketin yönetim kurulu başkanı Pierfrancesco Vago, eşi Alexa Aponte-Vago ve çocuklarının yanı sıra MSC Cruises yeni inşa ekibinin temsilcileri ile tersanedeki yöneticiler ve işçiler katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, “Ailem ve ben, filomuzun en yeni üyesini bizzat karşılamak istedik. MSC Virtuosa'nın sektörümüz için böylesine zorlu bir zamanda teslimi, bir aile şirketi olarak daha uzun vadeli çalıştığımızı ve geleceğimizi inşa etmeye her zaman devam ettiğimizi simgelemektedir. "

"Bunu yaparken," diye devam etti Bay Vago, "çevresel performanslar söz konusu olduğunda, denizdeki en gelişmiş teknolojilerle dünyadaki en yenilikçi gemileri inşa etmeye kararlıyız. En önemlisi, her yeni gemide sınırları zorlamaya ve misafirlerimiz için yeni ve benzersiz deneyimlerle ürünlerimizi yenilemeye devam ediyoruz. MSC Virtuosa, bu en son teknolojileri kullanan fütürist ve sürükleyici bir deneyimin yıldızı olmak üzere dünyanın denizdeki ilk insansı barmenini içermektedir. Olağanüstü yemek deneyimimiz, konukları gastronomik bir keşif yolculuğuna çıkarmak için popüler uluslararası mutfakları sergileyen iki yeni restoran konseptiyle daha da geliştirildi. Böylece gemi, büyük ölçekli gece tiyatro gösterileri, ödüllü aile teklifleri, endüstri lideri konuk teknolojisi gibi ayırt edici deneyim zenginliğine ek olarak, geminin sosyal kalbi olan ikonik gezinti yerindeki 91,8 metrelik uzun LED gökyüzü kubbesi ve daha fazlasına sahiptir.

Chantiers de l’Atlantique Genel Müdürü Laurent Castaing şunları söyledi: “Zor bir sıhhı dönem geçirilmesine rağmen ekiplerimizin birlikte başardıklarından gurur duyuyorum. MSC Virtuosa'nın inşasıyla birlikte, geminin gelecekteki misafirlerine kruvaziyerin sunabileceği en iyi performans seviyesine ulaştık. Chantiers de l'Atlantique'in MSC Cruises için inşa ettiği on altıncı gemi, bu yakalanması zor bir performans!"

Çevre konusunda, MSC Virtuosa şu anda mevcut olan en gelişmiş teknolojilere sahiptir: hibrit egzoz gazı temizleme sistemleri (EGCS) ve son teknoloji seçici katalitik indirgeme sistemleri (SCR); Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün MEPC 227 (64) Kararı ile uyumlu atık su arıtma sistemleri; kıyıdan gemiye güç bağlantısı; akustik ses etkisini en aza indiren, deniz faunası üzerindeki potansiyel etkilerini azaltan tekne ve makine dairesi tasarımlarına sahip su altı gürültü yönetim sistemi.

Ayrıca, çevre koruma, sağlık ve güvenlik dahil olmak üzere yenilikçi çalışmaları için Bureau Veritas'tan 11 Altın İnci ödülünü aldı. MSC Virtuosa, yolcular için bulaşıcı hastalık riskini azaltma ve yönetim kabiliyeti nedeniyle Bureau Veritas'tan BIORISK notasyonu alan dünyadaki ilk yolcu gemisidir.

Pierfrancesco Vago, Uzun vadeli hedefimiz sıfır etkili bir kruvaziyer operasyonu gerçekleştirmektir ve yaptığımız çalışmalar bu yöndedir. MSC Virtuosa, yeni nesil çevre teknolojisinin hızlandırılmış gelişimine yönelik diğer yatırımlarımızla birlikte bu yönde atılan bir başka önemli adımı temsil etmektedir. Ayrıca, bu iddialı hedefe ulaşmak için uzun vadeli olan kararlılığımızı doğrular niteliktedir" diyerek ekledi.

2021, MSC Cruises’un iki yeni nesil gemisinin lansmanını görecek - ikincisi MSC Seashore olacak - filo toplamını 19'a çıkaracak ve 2025'e kadar dört gemi daha denize indirilecek. MSC Virtuosa ve MSC Seashore Ağustos 2021'de, çevre teknolojisindeki en son gelişmeleri, en son konuk teknolojisini ve bir dizi yeni deneyim ve özellikleri misafirlerinin hizmetine sunacak. MSC Cruises'ın inşa ettiği her gemi bir öncekinden farklı olacak ve bu gemiler orijinal prototiplerinin gelişmiş bir evrimini temsil ederek daha fazla ortak alan, daha fazla kabin, yeni barlar, restoranlar ve daha fazlasını sağlayacaklardır.

MSC VIRTUOSA HAKKINDA DAHA FAZLA

Deneyim

Yenilikçi Konuk Teknolojisi

2017'den bu yana tüm MSC Cruises gemilerinde, gemideki deneyimi zenginleştirmek ve misafirlerin tatillerinden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmak adına tasarlanmış olan MSC for Me özelliği bulunuyor. Bu çok kanallı dijital ürün, konuklara ihtiyaç duydukları bilgileri istedikleri zaman ve istedikleri yerde ulaşmalarını sağlar, istedikleri hizmetleri planlamalarına ve rezervasyon yapmalarına yardımcı olur ve konuğu kişisel seyahat deneyiminin konforuna bırakır. Bu çok kanallı deneyime, MSC for Me uygulamasıyla, kabin içi TV ile veya gemi içerisindeki etkileşimli ekranlar aracılığıyla erişilebilir. MSC for Me bilekliği, misafirlerin gemi kartlarına ihtiyaç duymadan geminin keyfini çıkarabilecekleri anlamına gelir, bunlar arasında; satın alma işlemleri için ödeme konusunda temassız ve sorunsuz bir deneyim, rezervasyon hizmetleri, kabin kapısını açmak ve mevcut sağlık ve güvenlik önlemlerinin bir parçası olarak temas takibini sağlamak gibi hizmetler yer alır.

MSC Yacht Club

MSC Virtuosa, geminin geri kalanının sunduğu rekreasyon ve eğlence olanaklarını sağlarken, bir yandan özel bir alanın lüksü ve ayrıcalığı ile ‘gemi içerisindeki gemi’ konseptindeki MSC Yacht Club deneyimini sunar. Konuklar 24 saat kişisel butler hizmeti ve özel konsiyerj ekibinin yanı sıra bir gurme restoran, şık bir lounge ve geniş havuz alanı ve ayrıcalıklı güneşlenme terası gibi, lüks özel olanaklardan yararlanabilirler.

Ödüllü Aile Teklifleri

Bir aile şirketi olarak MSC Cruises, her zaman ailelerin ihtiyaçlarını seyahat deneyiminin merkezine koymuştur ve ödüllü aile teklifinde tüm aileyi eğlendirecek birçok şey vardır. LEGO ve Chicco ile işbirliği içinde tasarlanan kapsamlı özel tesisler, her yaştan çocuk için bir dizi kulüp, her gün aksiyon dolu bir aktivite programı ve çok daha fazlası.

İlham Verici bir Rota

Şirketin yeni amiral gemisi açılış sezonunda, Kuzey Avrupa'da, ana liman Almanya Kiel olarak, iki muhteşem güzergah gerçekleştirecek. Norveç Fiyortlarını deneyimlemek isteyenler için gemi Kopenhag, Danimarka'yı ve ardından Norveç'te -Hellesylt / Geiranger, Alesund ve Flaam'a uğrayacak. Baltık başkentlerini keşfetmek isteyen konuklar için ise gemi Kopenhag, Danimarka, ardından Helsinki, Finlandiya'dan St Petersburg, Rusya Federasyonu ve Estonya'daki Tallinn'e uğrayacak.

Kasım ayının sonundan itibaren MSC Virtuosa kış sezonunu Körfez’de, Dubai, Abu Dabi, Bahreyn ve Doha limanlarında 7 gecelik yolculuklar sunarak geçirecek.

Çevre

Hava Emisyonları: MSC Virtuosa ve MSC Seashore gemilwei motorlarında hibrit egzoz gazı temizleme sistemlerine sahip olacak. Bu teknoloji, kükürt oksit (SOx) emisyonlarında %98 azalma sağlar. MSC Grandiosa'da olduğu gibi, gemiler ayrıca nitrojen oksit (NOx) emisyonlarını %90 oranında azaltan son teknoloji seçici katalitik indirgeme (SCR) sistemleri ile donatılacak.

Her iki gemi de kıyıdan gemiye güç bağlantısı ile donatılacak ve bu altyapının mevcut olduğu limanlarda yerel elektrik şebekelerine bağlanmalarını mümkün kılacak.

Atık su: Gemiler, Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün MEPC 227 (64) Kararına uygun olarak tasarlanan, karadaki çoğu atık su arıtma tesisinden daha yüksek arıtma standartlarında gelişmiş atık su arıtma sistemlerine sahip olacak.

Deniz Yaşamının Korunması: Her iki gemi de, akustik ses etkisini en aza indiren ve özellikle çevre sulardaki deniz canlıları üzerindeki potansiyel etkilerini azaltan, gövde ve makine dairesi tasarımıyla bir su altında yayılan gürültü yönetim sistemi ile donatılacaktır.

Enerji Verimliliği: MSC Cruises’ın tüm yeni yapıları, motor kullanımını azaltmaya ve optimize etmeye yardımcı olan çeşitli verimli enerji ekipmanlarını içermektedir. Bunlar, gereksinimi azaltmak için ısıyı ve soğuğu yeniden dağıtan otomatik enerji geri kazanım döngülerine sahip akıllı havalandırma ve gelişmiş klima sistemlerini içermektedir. Gemilerde, enerji tasarrufu profilini daha da geliştirmek için akıllı yönetim sistemleri tarafından kontrol edilen LED aydınlatma kullanılmaktadır.

Kısa Bilgiler – MSC Virtuosa

  • Adını ünlü bestecilerden alan 19 güverte
  • 331 metre uzunluk, MSC Meraviglia ve MSC Bellissima'ya kıyasla ekstra 16 metre ile daha fazla ortak alan ve daha fazla kabin
  • 21 bar, 4 ana restoran ve iki yeni marka restoran ve bir yeni özel bar ile 5 özel restoran
  • Her gece farklı prodüksiyonlar sunan 945 kişilik bir tiyatro
  • Altı kişiye kadar konaklama imkanı ile Süper Aile kabinleri için bağlantılı olabilen 190 aile kabini veya 12 kişiye kadar konaklanabilen Süper Aile Plus kabinleri dahil olmak üzere, 12 farklı kabin tipi
  • 15. kattaki magrodome havuzu da dahil olmak üzere 5 havuz
  • 19.katta, suyun 80 metre üzerinde eğlenceli bir halat parkuru sunan Himalaya Köprüsü
  • 11 farklı butik ile 1.168 m2 alışveriş alanı

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.