MSC, Çin'e 6 amonyak yakıtlı dev konteyner gemisi sipariş etti

MSC, Çin'e 6 amonyak yakıtlı dev konteyner gemisi sipariş etti

DISC'e sipariş edilen altı yeni geminin her birinin 16.000 TEU kapasiteye sahip olacağı ve Tianjin'deki tersanede inşa edileceği belirtildi.

Konteyner gemisi inşa siparişleri için rekor seviyede geçen bir yılın ardından 2022, Çin'in ilk büyük siparişi bildirmesiyle güçlü bir başlangıç ​​yaptı. China State Shipbuilding Corporation'ın (CSSC) yan kuruluşu olan Dalian Shipbuilding Industry tarafından bildirilen sözleşmeye göre tanınmış bir Avrupalı ​​armatör şirket ile altı çift yakıtlı konteyner gemisi için bir inşa sözleşmesi imzalandığı bildirildi.

Diğer yandan siparişlerin, 2021'de operasyonlarını büyütmek için agresif bir şekilde satın alım yapan Mediterranean Shipping Company (MSC) tarafından verildiğine inanılıyor. MSC, 2021'in sonunda kapasite bazında dünyanın en büyük konteyner taşımacılığı yapan denizcilik şirketi unvanını kazandı. Diğer yandan Alphaliner, MSC'nin inşa edilmesi üzere sipariş verdiği 72 geminin toplam kapasitesinin 1,1 milyon TEU'yu bulduğunu bildirdi.

Herbiri 16.000 TEU

DISC'e sipariş edilen altı yeni geminin her birinin 16.000 TEU kapasiteye sahip olacağı ve Tianjin'deki tersanede inşa edileceği belirtildi. Gemilerin her biri 365 metre uzunluğunda olacak. DSIC'ye göre, WinGD çift yakıtlı ana motorla donatılacak gemiler sera gazı ve nitrojen oksit emisyonlarını önemli ölçüde azaltabilen ve ana motorun yanma verimliliğini iyileştiren en yeni iCER-Diesel sistemi ile donatılacak.

Amonyak yakıtla tahrik olacak dünyanın ilk ultra büyük konteyner gemileri!

Tersane, armatörle birlikte çalışarak “amonyak yakıt rezerv planını da ortaklaşa belirlediğini” bildirdi. DISC, bu gemilerin potansiyel olarak gelecekte amonyak yakıtla tahrik olacak dünyanın ilk ultra büyük konteyner gemileri olabileceğini ifade ediyor. DSIC, bu siparişin aynı zamanda çift yakıtlı konteyner gemisi pazarının daha sonraki gelişimi için bir temel oluşturduğuna inanmaktadır.

"2021'de sipariş edilen konteyner gemilerinin sayısı 2017, 2018, 2019 ve 2020 toplamını aştı"

Diğer yandan VesselsValue, 2020'den 2021'e kadar gemi siparişlerinin dört katına çıktığını bildirdi. Raporlarda, Aralık 2021'de 555 konteyner gemisinin sipariş edildiğini vurgulandı. VesselsValue raporlarında, "2021'de sipariş edilen konteyner gemilerinin sayısı 2017, 2018, 2019 ve 2020 toplamını aştı" ifadesi yer aldı. Clarkson Research, 2021'de toplam 4,2 milyon TEU kapasite sipariş edildiğini hesapladı

KAYNAK: DENİZHABER.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.