MSC CEO'su Soren Toft: ''Denizcilik refahın itici gücüdür!''

MSC CEO'su Soren Toft: ''Denizcilik refahın itici gücüdür!''

Dünyanın iki numaralı deniz taşımacılığı şirketi MSC'nin CEO'su Soren Toft denizciliği iyiliğin itici gücü olarak nitelendirerek meslektaşlarını endüstrinin başarılarını vurgulamaya çağırdı.

13 Eylül 2021 tarihinde başlayan 17 Eylül'e kadar sürecek Londra Uluslararası Denizcilik Haftası'nda Çarşamba günü konuşan dünyanın iki numaralı deniz taşımacılığı şirketi MSC'nin CEO'su Soren Toft denizciliği iyiliğin itici gücü olarak nitelendirerek meslektaşlarını endüstrinin başarılarını vurgulamaya çağırdı.

Üreticiler denizcilik sayesinde dünyayı ayaklarının altına aldı!

MSC CEO'su Soren Toft, "Deniz taşımacılığının on yıllardır ticareti ekonomik hale getiren ve dünya çapında refah yaratan, tüketiminden insanların fayda veya tatmin elde ettiği her şey için bir itici güç olduğuna dair gerçek hikayeyi açıklamaya devam etmemiz gerekiyor. Geçmişte yalnızca yerel bir pazara hizmet edebilen üreticiler artık tüm dünyayı ayaklarının altına almış durumda." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Soren Toft, deniz taşımacılığı endüstrisinin, COVID-19 salgınının yarattığı kesinti ve Asya'dan Batı'ya giden kargo hacmindeki büyük artış nedeniyle zarar gören güvenilirliğinin geri kazanılması için yapılması gerekenleri hatırlattı. Toft ayrıca karbonsuzlaştırmaya yatırım yapılması gerektiğini de vurguladı.

Ton başına 2 dolarlık Ar-Ge vergisi talep etti!

MSC, gemi operasyonlarını karbondan arındırma taahhüdünde bulundu, ancak Haziran ayında Toft, bir karbon vergisinin bu geçişi motive etmek için yararlı bir yol olup olmayacağı konusunda şüphe uyandırdı. Yakıtlara getirelecek bir verginin armatörleri yeni nesil karbonsuz yakıtlara geçiş yapmaya teşvik etmeyebileceğini değerlendirerek; ''Ölçeklenebilir uzun vadeli karbonsuz çözümler şu anda mevcut değil.'' dedi. Yakıt vergisi yerine Toft, Uluslararası Deniz Ticaret Odası tarafından önerilen ve sıfır karbonlu sevk araştırmaları için 10 yıllık bir araştırma programı oluşturmak üzere ton başına 2 dolarlık Ar-Ge vergisi talep etti. Bunun yanında Toft, MSC'nin potansiyel olarak yakıtlar için karbon karbon vergisi de dahil olmak üzere piyasaya bazlı önlemleri desteklediğini açıkladı.

Ton başına 450 dolarlık küresel yakıt vergisi!

Bunun yanında bu yılın başlarında dünyanın bir numaralı deniz taşımacılığı şirketi Maersk Line'ın CEO'su Soren Skou, bir endüstri paydaşından bugüne kadarki en iddialı çağrı olan ton başına 450 dolarlık küresel yakıt vergisi önerdi. Ayrıca Maersk Line, şu anda sıfır karbon çözümlerinin ve teknolojisinin kullanılabilir olduğunu göstermek için şirketi Hyundai Heavy Industries'e sekiz adet sıfır karbon özellikli ULCV sipariş etti.

KAYNAK: DENİZHABER.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.