MSC, Brezilya hamlesiyle Maersk’ü geride bıraktı

MSC, Brezilya hamlesiyle Maersk’ü geride bıraktı

Denizcilik analistlerine göre, MSC'nin Brezilyalı bölgesel bir konteyner hattı olan Log-In – Logistica Intermodal S.A.'nın %67'sini satın alması, 14.000 TEU kapasite ekleyerek MSC'yi sıralama tablosunda Maersk'in hemen üstüne çıkaracak.

Brezilya bölgesel konteyner hattı Log-In – Logistica Intermodal S.A. yönetim kurulu, Akdeniz Denizcilik Şirketi (MSC) tarafından şirketteki %67 hissenin 500 milyon doların biraz üzerinde bir teklifle satın alınmasını onayladı. Log-In'in hizmette olan yedi konteyner gemisi var ve siparişi henüz teslime edilmeyen iki tane daha ekleniyor.

Maersk artık 2 numara

Vespucci Maritime CEO'su denizcilik analisti Lars Jensen satın almayla ilgili şu bilgileri aktardı: “MSC şu anda dünyanın en büyük konteyner taşıyıcısı. Oturum Açma satın alma kurulu onayı ile bu, MSC tarafından kontrol edilen filoya yaklaşık 15.000 TEU ek kapasite ekleyerek onları Maersk'in önüne geçirecek.”

Alphaliner sıralamasına göre son durum:

4.264.054 TEU ile Maersk birinci sıradaydı

4.256.172 TEU ile MSC ikinci sırada gözüküyor

Yeni satın almayla birlikte MSC filosuna 15.462 TEU eklenince son durum MSC’yi toplamda 4,271, 634 TEU’ya ulaştırıyor ve bu sonuç da, MSC’nin dünyanın en büyük konteyner operatörü olduğunu tescilliyor.

MSC ve 'satın alma çılgınlığı'

Daha geçen ay, Lloyd's List, özel bir İtalyan şirketi olan MSC'nin geçen yıl bir "satın alma çılgınlığı" başlattıktan sonra Maersk'i geçeceğini tahmin etmişti. 2021'in üçüncü çeyreğine kadar, MSC'nin 360.000 TEU tutarındaki ikinci el tonaj için 2 milyar dolardan fazla - toplam “bazı rakiplerinin toplam filolarından daha büyük” harcadığının altı çizildi.

MSC, Salı günü Lloyd's Loading List'te bildirildiği üzere Bolloré Africa Logistics'in %100'ünü satın alma teklifiyle rolünü daha geniş entegre lojistik alanına genişletmişti.

KAYNAK: Lloyd's Loading List
ÇEVİRİ: Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.