MSC, Asya’da başarılarla dolu 25 yılı geride bıraktı

MSC, Asya’da başarılarla dolu 25 yılı geride bıraktı

Yıldırıcı güçlüklerden çok, örnek teşkil edici başarılarla dolu geçen bu çeyrek asır, dünya birinciliğine hayli yaklaşan firma için büyük önem taşıyan sayısız dönüm noktasından sadece bir tanesi hiç kuşkusuz.

Cenevre merkezli İsviçreli-İtalyan deniz nakliyatı ve lojistik devi “MSC”nin görkemli Asya serüveni, 1996 yılı ilkbaharında şirketin kurucusu, sahibi ve yönetim kurulu başkanı olan Napoli kökenli, deneyimli uzak yol kaptanı ve milyarder iş insanı Bay Gianluigi Aponte’nin vizyoner kararıyla başladı. Bölgedeki ilk ofisini Nisan 1996’da Singapur'da kuran “MSC,” geçtiğimiz günlerde dinamik Asya kıtasındaki yoğun faaliyetlerinin 25’inci senesini kutladı. Bugün artık bir miktar Asya’lı gözüyle de bakılabilecek şirketin, yöredeki 10 ülkede [Singapur, Büyük Çin Bölgesi (Anakara Çin-Hong Kong-Makao-Tayvan), Endonezya, Tayland, Malezya, Vietnam, Kore, Japonya, Kamboçya, Myanmar] 50’den fazla ofisi ve Filipinler’de de bir temsilciliği bulunmakta.

AEX (Asya-Avrupa Ekspres) ve AME (Asya-Akdeniz-Avrupa) hizmetlerini sunmak için sırasıyla “Hyundai Merchant Marine” ve “Norasia Line” ile işbirliği yaparak Asya'daki faaliyetlerine koyulan “MSC,” çok geçmeden kıtanın farklı bölgelerindeki aktivitelerini bağımsız şekilde yürütme şansına erişti. Şirketin yıllar geçtikçe, Çin ve Güneydoğu Asya'daki stratejik liman ve lojistik yatırımları önemli ölçüde artış gösterdi. Söz konusu yatırımlar içerisinde özellikle Çin'deki Ningbo Gangji Terminali ve Singapur'daki MSC-PSA Asya Terminali (MPAT)ne değinmek gerek!

“MSC,” halen bölgede ve bölgeden dünyanın geri kalanına aktif ticareti mümkün kılma konusundaki kararlı taahhüdünü sürdürmekte. Küresel “COVID-19” salgınının neden olduğu yüksek belirsizliğe ve taleplerdeki büyük dalgalanmalara rağmen “MSC,” pazarı dikkatle çok yakından izlemeyi sürdürdü ve yeni gelişim fırsatlarını karşılamak üzere yeni hizmetler başlatarak, hizmet ağını çevik bir biçimde ayarladı. Tüm bu yerinde düzenlemeler içerisinde, Güneydoğu Asya ile Çin'i ABD'nin hem Batı hem de Doğu kıyı şeridine denizden konteyner taşımacılığı servisiyle bağlamak özellikle öne çıkmakta.

msc-gemiler2.jpgŞirket; nakliye hizmetlerinin yanı sıra müşterilerine daha fazla intermodal seçenekler, özel kargo sigortası, akıllı konteynerler gibi cazip yenilikler sunmakta ve sunmaya da devam edecek. Çünkü Asya, “MSC” için devasa ve önemli bir pazar olma niteliğini azalmaksızın korumakta ve İsviçreli-İtalyan gemicilik ve lojistik şirketi de, bölgedeki ticaretin geleceğine yön verici baş aktörlerden biri konumunda kalmak konusunda kendisine müthiş güveniyor.

Geçen 25 yıla dönüp bakıldığında, kendisi gibi kararlı ve azimli iş ortaklarıyla kurduğu güçlü ilişkiler sayesinde, zamanın Kaptan Aponte’yi bir defa daha haklı çıkardığını söylemek hiç de yanlış olmayacaktır. Bundan sonrasında, “MSC”nin gerek Asya’daki gerekse de yeryüzünün geri kalanındaki silinmez ticari ayak izlerini daha da büyütme görevi, şirketin şu anki yetenekli başkanı ve CEO’su olan Bay Diego Aponte (Kaptan Gianluigi Aponte’nin oğlu)’ye emanet!

Haber Derlemesi: Dr. GÜNTÜRK ÜSTÜN - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.