Moskova'da taksicilere uyarı

Moskova'da taksicilere uyarı

Moskova ulaşım ve iletişim dairesinden yapılan çağrıda, "Moskova'da yeterli taksi hizmetleri sunulmuyor. Kaçak çalışan taksilerden resmi hale gelmelerini...

Moskova ulaşım ve iletişim dairesinden yapılan çağrıda, "Moskova'da yeterli taksi hizmetleri sunulmuyor. Kaçak çalışan taksilerden resmi hale gelmelerini istiyoruz. Böylece reel ekonominin içinde yer alırlar. Aksi durumda kaçak taksilere izin vermeyeceğiz" uyarısı yapıldı.

 

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de kaçak taksilerin çalışmalarına izin verilmeyeceğini ilan etmişti. Ancak uzmanlara göre kaçak taksilerin işlerine son vermek o kadar da kolay değil. Hem tespiti, hem de trafikten uzaklaştırılmaları tamamı ile imkansız. Yolda elini kaldıran vatandaşa araçlardan biri durabiliyor ve pazarlığı yapılan fiyata istenilen adrese gidilebiliyor.

 

Moskova'da resmi olarak taksicilik yapanların zor dönemlerde fiyatlarını artırmaları da şikayetlere neden oluyor. Moskova metrolarındaki patlamalarda 200 dolara yolcu taşıyan taksiciler Domodedovo saldırısında havalimanından şehir meydanına 20 bin ruble (670 dolar) yolcu taşımışlardı.

 

LOJİPORT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.