Mısır'daki Türk tırları sorunu çözülüyor

Mısır'daki Türk tırları sorunu çözülüyor

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı (UND) Çetin Nuhoğlu, Mısır yetkilileriyle görüşmeleri sürdürdüklerini belirterek, "Türk tırlarının yaşadığı...

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı (UND) Çetin Nuhoğlu, Mısır yetkilileriyle görüşmeleri sürdürdüklerini belirterek, "Türk tırlarının yaşadığı konvoy sorunu çözülecek ve taşıma başlayacak" dedi.

Nuhoğlu, yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan krizin ardından hükümetin desteğiyle yaklaşık 1,5 yıldır tırların Ro-Ro seferleriyle Mısır üzerinden Suudi Arabistan'a ve körfez ülkelerine ulaştığını söyledi.

İki gemi firmasıyla ayda yaklaşık 600-700 aracın Mısır'a, oradan da Suudi Arabistan'a gittiğini vurgulayan Nuhoğlu, şunları kaydetti:

"Mısır'daki Port Said Limanı'na inen tırları Kızıldeniz'e geçirecek olan bir konvoy düzenlemesi var. Mısır'da yaşanan üzücü olaylar nedeniyle konvoy düzenlemesi konrtollü yapılamadığı için araçlar bekliyor. ün itibariyle Mısır'da 150, Suudi Arabistan'da 150 olmak üzere 300 aracımız sorunun çözülmesini bekliyor."

Nuhoğlu, yaklaşık 300 tırın da Mısır'a gitmek için İskenderun Limanı'nda beklediğini dile getirdi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.