Minibüsçüleri rahatlatan açıklama

Minibüsçüleri rahatlatan açıklama

Otobüs ihalesi ile ilgili olarak tüm Minibüs Odaları ve Temsilcileriyle toplantı yapıldığı ve bu toplantıda minibüsçülere ihaleye katılarak hak sahibi...

Otobüs ihalesi ile ilgili olarak tüm Minibüs Odaları ve Temsilcileriyle toplantı yapıldığı ve bu toplantıda minibüsçülere ihaleye katılarak hak sahibi olmalarının özellikle önerildiği kaydedilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Daha önce de 3 kez, İETT, Özel Halk Otobüsleri ve Minibüslerin de yer aldığı hatlarda ihale yapıldı. İSTANBUL OTOBÜS AŞ’nin hizmet vermeye başlamasıyla, mevcut sistemde çalışan Özel Halk Otobüsleri ve Minibüslerin yolculuk sayıları azalmamış ve yolcu kaybı yaşanmamıştır. İlave günlük 350bin kişi Toplu Taşımayı kullanır hale gelmiştir. Yeni ihalede otobüs dağılımları hatlara, iddia edildiği gibi, 25’li blok şeklinde verilmemiş olup, 500 otobüsün, 475’i 4, 5, 7, 9, 10’lu gruplar halinde dağıtılmıştır."

Minibüslerin kaldırılmasının söz konusu olmadığı kaydedilen açıklamada, "Otobüs ihalesine girmek zorunlu değildir. İhaleyi kazanan minibüsler minibüs hakkından vazgeçmek zorunda değildir. İhaleye girmeyenlerin hak kaybı olmayacaktır. İhaleye girip kazanan minibüsler, sahiplerinin istemesi halinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından rayiç bedelle alınacaktır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi minibüs esnafının yanındadır" denildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.