Minibüs sürücüsüne 'ayrımcılık' cezası

Minibüs sürücüsüne 'ayrımcılık' cezası

Cezada indirim yaparak 150 güne indiren mahkeme, sanığı toplam 3 bin lira para cezasına çarptırdı. Dava sonrasında Yeni Yaşam Engelliler Derneğinde bir...

Cezada indirim yaparak 150 güne indiren mahkeme, sanığı toplam 3 bin lira para cezasına çarptırdı. Dava sonrasında Yeni Yaşam Engelliler Derneğinde bir basın toplantısı düzenleyen Filiz Yıldırımkara, tazminat davası da açacağını söyledi. Spastik Engelliler Federasyonu Genel Sekreteri ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Murat Arslanhan, bu davanın herkese örnek olması gerektiğini ifade etti.

Ceren Yıldırımkaya'nın avukatı Kadir Çalışkan, davayla ilgili şunları söyledi: ''Küçük Ceren'in özürlü olarak maruz kaldığı ayrımcılığın kendisi ve kendisi gibi tüm engellilerin yaşamaması için Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığımız şikayet, sonuç getirmiştir. Sırf özürlü olduğu için Yalova'dan Çiftlikköy'e gitmek amacıyla toplu taşıma aracına annesi ile bindikten sonra dolmuştan indirilen küçük kızımızın uğradığı ayrımcılık cezasız kalmamıştır.''

-OLAY-

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde oturan Filiz Yıldırımkaya, 19 Haziran 2010'da, doğuştan zihinsel ve ortopedik engeli nedeniyle bebek arabasına mahkum yaşayan 6 yaşındaki kızıyla birlikte minibüse binmişti.

Çiftlikköy'den bindikleri minibüsten fazla ''yer kapladığı'' gerekçesiyle zorla indirildiğini iddia eden engelli annesi Filiz Yıldırımkaya, şoför hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.