Michelin X-Ice North'tan kusursuz performans

Michelin X-Ice North'tan kusursuz performans

2018 Dünya Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışı İsveç’te 15-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi. 4 gün süren yarışlarda eriyen kar, buz ve çamura karşı mücadele veren pilotlar, MICHELIN X-lce North lastikleriyle performans sergiledi.

2018 Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) ikinci yarışı İsveç’te 15-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi. 4 gün süren yarışlarda eriyen kar, buz ve çamura karşı mücadele veren pilotlar, MICHELIN X-lce North lastikleriyle inanılmaz performanslar sergiledi. Hyundai ekibi Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul ikilisi, Şampiyona’da Hyundai’nin ilk zaferini elde etti. 

Citroen C3 WRC ekibi Belçikalı, Craig Breen ve Scott Martin buzlu etaplarda yüksek formlarıyla ikinciliğe ulaşırken; Hyundai ekibi Andreas Mikkelsen ve Anders Jaeger da bronz madalyanın sahibi oldu. 

WRC İsveç’te bu yıl MICHELIN X-lce North lastiklerinde yer alan çiviler bozulmamış kış koşullarında buzlu zemini kavrayarak pilotların performansına yüksek katkı yaptı. MICHELIN X-lce North lastiklerinin WRC İsveç’in koşullarına uygun olarak geliştirildiğini aktaran Michelin FIA WRC Yöneticisi Jacques Morelli, lastik yüzeyinde yer alan 384 çivinin tekrarlanan darbelere dayanıklı şekilde geliştirildiğini belirtti.

2018 İsveç Rallisi birincisi Thierry Neuville ise; “Kar ve buz üzerinde araç kullanmak her zaman müthiş zordur. Ön tarafta iyi bir denge olması, kaydığınız sırada arka tarafı kontrol etmenizi sağlar. Ayrıca köşeleri dönerken, tekrar hızlandığınızda dört tekerleğinizin hepsinin de düz olduğundan emin olmak için önceden düşünmeniz gerekir. Son üç gün içerisinde, özellikle de kimsenin tempoyu düşürmeye en ufak bir niyeti olmadığından, MICHELIN X-lce North’un sunduğu kavrama ve kontrol kabiliyeti çok önemli bir unsur oldu. Bitişe varana kadar hep baskı altındaydık!” dedi.

2018 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın bir sonraki ayağı 8-11 Mart tarihleri arasında Meksika’da gerçekleştirilecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.