Michelin, çevreye katkı sunmaya devam ediyor

Michelin, çevreye katkı sunmaya devam ediyor

Michelin Total Performance stratejisiyle yakıt tasarrufu, güvenlik, yüksek performans ve yüksek kilometre ömrünü tek bir lastikte sunan Michelin, karbon karasının...

Michelin, çevreye katkı sunmaya devam ediyor

Michelin Total Performance stratejisiyle yakıt tasarrufu, güvenlik, yüksek performans ve yüksek kilometre ömrünü tek bir lastikte sunan Michelin, karbon karasının silika ile değiştirilmesi sayesinde geliştirdiği “yeşil lastikler” konseptinin öncüsü oldu. Düşük yakıt tüketimi sayesinde 20 yılda 18 milyar litre yakıt tasarrufu sağlayan Michelin, 20 yılda 45 milyon tondan fazla karbondioksit salınımını düşürerek sürdürülebilir çevreye katkı sunmaya devam ediyor.

“Çok Ömür” uygulamasıyla ağır vasıta lastiklerinin kilometre ömrünü ortalama iki kat artıran Michelin,  ikinci ömrün sonunda Recamic ile tekrar tekrar kaplanarak işletme maliyetlerini de düşürüyor.

Michelin Energy Saver ile yakıt tüketiminde %20 tasarruf

Lastik seçiminin yakıt tüketimini %20 azaltma olanağı sunduğunu belirten Michelin, üretim tesislerinden, hammadde seçimine her aşamasında çevreci bir anlayışla hareket ediyor. Energy Saver lastikleri sayesinde sadece üretirken değil tüketirken de yakıt tasarrufu sağlayarak karbondioksit salınımını düşüren Michelin, 2015 yılına kadar karbondioksit salınımını sınırlayarak 200 milyon Euro’luk enerji tasarrufu sağlamayı hedefliyor.

80 litre yakıt tasarrufu

Yeşil Lastik teknolojisinin üstün özelliklerini bir arada taşıyan “Michelin Energy Saver +” lastikleri,bir önceki nesil lastiğine göre üstün yakıt tasarrufu özelliği sayesinde60 litreye kadar tasarruf etmenizi ve 140 kg'ye kadar CO2 tasarrufu sağlar. Üstelik rakiplerine göre daha uzun ömürlü olan bu lastikler ıslak yolda fren mesafesini 3 metreye kadar kısaltarak güvenli bir yolculuk sunar.

Çok Ömür teknolojisi  kauçuk kullanımını yüzde 80 düşürüyor

Michelin ağır vasıta lastikleri; kalitesi, performansı ve kaplanabilirlik özelliğiyle lastik kullanım süresini artırıyor. Michelin “Çok Ömür” uygulaması lastiğin kilometre ömrünü ortalama iki kat artırırken ikinci ömrün sonunda Recamic ile tekrar tekrar kaplanarak işletme maliyetlerini düşürüyor.

Yeni bir lastiğe kıyasla yüzde 70 ila 80 daha az kauçuk kullanılmasını sağlayan çok ömür uygulaması, doğal kaynakları korurken, lastik ömrünün uzaması ve kaplamanın geliştirilmesi ile geri kazanılması gereken hurda lastik sayısını da önemli ölçüde azaltıyor.

Lastiğin hammaddesi olan kauçuğun toplanmasından yetiştirilmesine kadar pek çok alanda faaliyet gösteren Michelin kendi kauçuk ormanlarında yılda 10 milyon ton doğal kauçuk üreterek doğaya da katkı sunuyor. Michelin, son 10 yıl içerisinde çevreye olan etkisini %33 düşürerek göz dolduruyor.

Sürdürülebilir hareketlilik için “Challenge Bibendum”

Michelin 1998 yılından bu yana düzenlediği Challenge Bibendum ile sürdürülebilir hareketliliğe katkı sunmayı amaçlıyor. Sürdürülebilir hareketliliğe temiz, güvenli, erişilebilir, uygun fiyatlı çözümler sunmayı hedefleyen Michelin Challenge Bibendum’da  karar alıcıların teknik ve toplumsal yenilikleri hızlandırmasına katkı sunuyor.

İnovasyon lideri Michelin

Michelin temel stratejisi olan Michelin Total Performance ile tüketicilerine daha düşük yakıt tüketimi, daha yüksek performans ve güvenliği tek bir lastikte sunmayı amaçlıyor. En büyük gücünü yıllık 600 milyon Euro harcadığı Ar&Ge çalışmalarından alan Michelin, bu alandaki yatırımlarının büyük bölümünü lastiğin üretim ve kullanım anında çevreye en az etkiyi yaratacak şekilde geliştirmek için harcıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.