Mersin’i felç eden trafik TBMM gündeminde

Mersin’i felç eden trafik TBMM gündeminde

CHP, Mersin’de liman ve serbest bölgede yaşanan trafik çilesini Meclise taşıdı. CHP’li Antmen, “Mersin Limanına ve serbest bölgeye otoban bağlantısı projeniz var mıdır? Varsa bu ne zaman hayata geçirilecektir?” sorusuna yanıt istedi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin’de liman girişinde ve serbest bölgede kilometrelerce araç kuyruğu yaşandığını belirttiği önergesinde, Mersin Valiliğinin, 2017 yılı sonunda Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü tarafından il genelinde planlanan yol projeleri ile ilgili 34 tane yapılacak yol inşaatının olduğunu ve bunların 2018 yılında açılacağını söylediklerini hatırlatarak “Yine aynı şekilde, Mersin-Adana D 400 Karayolu'nda kentin doğu girişinde yer alan Liman-Hal Köprülü Kavşağı inşaatı ile ilgili de bilgi veren Mersin Valiliği, bu noktada 2 adet farklı seviyeli kavşak, 4 adet köprü ve 1 adet hemzemin kavşak yapılacağını kaydetmişti. Ancak limana ve serbest bölgeye otoban projeleri hayata geçirilememiştir” dedi.

ZARARA UĞRATIYOR

Antmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği önergesinde, serbest bölge kavşağından Mersin Liman bölgesi ve liman girişinde her gün kilometrelerce trafik kuyruğu olduğunu; bu nedenle de hem vatandaşların mağdur olduğunu hem de ekonomik olarak birçok esnaf ve iş insanının zarara uğradığını ifade ederek “İlgili trafik sorunu nedeniyle turizm de bölgede baltalanmaktadır. Mersin trafiğinin çözümü için çok yönlü projeler hızlı bir şekilde gündeme alınmalı ve geçici çözümler yerine daha çağdaş ve kent yapısını bozmayacak altyapı yatırımları yapılmalıdır” dedi.

SU SORULAR YANIT BEKLİYOR

CHP’li Vekilin önergesinde yer alan sorular şu şekilde; “Mersin Limanına ve serbest bölgeye otoban bağlantısı projeniz var mıdır? Varsa bu ne zaman hayata geçirilecektir?

Liman girişindeki ve serbest bölgedeki trafik sıkışıklığının giderilmesi için ivedi olarak hangi çözümler getirilecektir?

Bahsi geçen trafik yoğunluğu nedeniyle yaşanan ekonomik kaybın miktarı ne kadardır? Bu kayıpların telafisi ne şekilde yapılacaktır?

2018 ve 2019 yılında bitilmesi planlanan liman, hal ve sahil yolu projeleri neden halen bitirilmemiştir? Bunun önündeki engeller nelerdir? Bu projelerin biran önce bitirilmesi için ne yapacaksınız?

Şu anda Mersin ve bölgesinde devam eden kaç tane karayolu çalışması bulunmaktadır? Bu çalışmalar ne zaman bitirilecektir?

2020 Ocak ayı itibariyle; Mersin ve bölgesinde yol yapımı için kaç tane proje gündeme gelmiştir? Bu projeler nelerdir? Bu projelerin yapımına ne zaman başlanacaktır?”

Hediye EROĞLU - MERSİN / LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.