Mersin’de 18 gemiye  34.2 milyon TL ceza

Mersin’de 18 gemiye 34.2 milyon TL ceza

Denizi kirleten gemilere karşı cezai işlem uygulayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, gün içerisinde ihbar gelmediği takdirde en az 3 defa liman içerisinde yük taşıyan gemilerin denetimini gerçekleştiriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hem denizde, hem karada kirliliğe geçit vermiyor. Kent genelinde yürüttüğü çevreci projeleri ve farkındalık çalışmaları ile dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği deniz denetimleri ile Mersin’in denizini ve denizde yaşayan canlıları da korurken, sürdürdüğü atık yönetimi ile de evsel atıkları bertaraf ederek, elektrik enerjisi üretiyor.

DENETİMLERLE DENİZ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü bünyesinde deniz kirliliğinin önüne geçmek amacıyla gemi denetleme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Denizi kirleten gemilere karşı cezai işlem uygulayan Büyükşehir, gün içerisinde ihbar gelmediği takdirde en az 3 defa liman içerisinde yük taşıyan gemilerin denetimini gerçekleştiriyor. Gemilerin denizde herhangi bir kirliliğe sebebiyet verip vermedikleri, deniz kirliliği denetçileri ve gemi personelleri tarafından denetleniyor.

Gemilerden deniz kirliliği denetçilerinin aldığı numuneler, numune kaplarında mühürlendikten sonra analiz için laboratuvara gönderiliyor. Deniz kirliliği denetçileri ayrıca numunenin bulunduğu suyun kirli olduğunu ispatlayabilmek adına da temiz deniz suyu alıyor ve laboratuvara numune ile birlikte gönderiyor. Bu sayede gemilerden alınan numuneler ile temiz deniz suyu karşılaştırılıyor. Böylece gemilerin denize vermiş olduğu zarar tespit edilip bir sonuca bağlanıyor. Geminin büyüklüğü ve kirlilik oranına göre cezai işlem miktarı değişebiliyor.

TOPLAM 18 GEMİYE 34 MİLYON 175 BİN 572 TL İDARİ YAPTIRIM

2019 yılı Nisan ayından bu yana periyodik olarak yapılan denetimlerle toplam 18 gemiye 34 milyon 175 bin 572 TL idari yaptırım uygulandı.

Toplumsal olaylara uzak kalmayan ve denetimlerin dışında kamu görevi de yapan Büyükşehir, Sahil Güvenlik görevlilerine arama kurtarma, kaza, can kurtarma gibi konularda da destek veriyor. Büyükşehir ekipleri, kendi sorumluluk sahası dışında denizi kirleten herhangi bir gemi veya karasal bir kirlilik ile karşılaşmaları durumunda, bu görüntüleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletiyor ve işlem yapmaları sağlanıyor.

kirlilik-olcumu2.jpg

Hediye EROĞLU - MERSİN / LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.