Mersin Limanı  rekorları alt üst ediyor!

Mersin Limanı rekorları alt üst ediyor!

Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 2018 yılında 1 milyon 720 bin TEU konteyner elleçleyerek yeni bir rekora imza attı. MIP böylece, Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olarak birinci sıraya yükseldi.

2018 yılında büyük bir başarıya imza atarak, konteyner işlem hacmiyle birinci sıraya yerleşen Mersin Limanı’nda işletici şirket MIP, rekora doymuyor.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) A.Ş, operasyon yeteneği ve tecrübeli ekibiyle saatte 178 konteyner hareketi gerçekleştirdiği gemi operasyonuyla yeni bir rekora imza attı. Başarısını sosyal medyadan kamuoyuyla paylaşan şirkete adeta tebrik yağdı.

KONTEYNER ELLEÇLEMEDE İKİNCİ SIRADA!

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından işletilmekte iken, 11 Mayıs 2007 tarihinde 36 yıl için ‘İşletme Hakkı Devri’ yöntemi ile TCDD limanları içerisinde ilk sırada özelleştirilerek 12 yıllık bir süredir MIP tarafından işletilen Mersin Limanı’nda 12 yıllık özelleştirme sürecinde kargo elleçleme değeri yüzde 85 konteyner hareketi değerleri ise yüzde 107 arttı.

Elleçlenen yük miktarı ile Türkiye genelindeki liman başkanlıkları içerisinde geçen yıl 6’ıncı sırada iken, 2019'da 5’inci sıraya yükselen Merin Limanı, yılın 5 aylık döneminde elleçlenen konteyner miktarını da; geçen yıla göre yüzde 13'lük artışla 764 bin 922 TEU'ya çıkardı.

Söz konusu artışa boşaltmaya kıyasla daha hızlı artan yükleme trafiğinin katkısı oldu. 2018 yılı Ocak-Mayıs döneminde Mersin Limanı elleçlenen konteyner miktarına göre Türkiye'deki konteyner limanları içerisinde 2. sıradaki yerini, 2019 yılında da korudu.

Hediye EROĞLU - MERSİN / LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.