"Mersin limanı durgun, konteynerler boşta bekliyor"

"Mersin limanı durgun, konteynerler boşta bekliyor"

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Başaran Bayrak Mersin limanında taşımacılığın çok durgun geçtiğini ve boşta konteynerlerin beklediğini söyledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Başaran Bayrak Mersin limanında taşımacılık faaliyetlerindeki ivme kaybına dikkat çekti.

Bloomberg HT yayınına katılan Başaran, Mersin’de taşımacılığın çok durgun olduğunun altını çizerken, geçen yılın aynı dönemine göre kapasitede 4 milyon ton düşüş olduğunu belirtti.

Bayrak'ın öne çıkan ifadeleri şunlar oldu:

“Yeni yapmış olduğumuz araştırmaya göre 33 gemi açıkta bekliyor. Bunlardan 17 tanesi konteyner gemisi. Bunun nedenlerine baktığımız zaman şunları söyleyebiliriz. Mersin önemli bir meyve-sebze ihracat limanı. Meyve-sebze üretimi ve ihracatta bir düşüş söz konusu. Bu nedenle günde örneğin 100 kamyon elma ihracat yapılırken, bugünlerde bu 20-30 kamyona düştü. Bu aradaki kapasite düşüşünün nedenlerinden bir tanesi Gaziantep’in halı ihracatındaki gerileme. Bu ilden yapılan halı ihracatının önemli bir kısmı Mersin’den konteynerlere yüklenerek özellikle Amerika’ya gidiyordu. Burada da ciddi bir kapasite gerilemesi söz konusu.”

BLOOMBERGHT

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.