Mersin iş dünyasının gözü  Seka Limanı’nda

Mersin iş dünyasının gözü Seka Limanı’nda

MTSO gündeminde sektörel sorunlar ve çözüm önerilerinin yanı sıra kentin devam eden yatırımları, Çukurova Hava Limanı, SEKA Limanı ve Serbest Bölge genişleme alanı gibi konular da yer aldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kasım ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis üyelerinin gündeminde sektörel sorunlar ve çözüm önerilerinin yanı sıra kentin devam eden yatırımları, Çukurova Hava Limanı, SEKA Limanı ve Serbest Bölge genişleme alanı gibi konular da yer aldı.

Kentin yatırım alanlarını değerlendiren aynı zamanda MESİAD Başkanı olan Hasan Engin, medyaya Çukurova Havalimanı inşaatıyla ilgili yansıyan olumsuz haberler yerine, süreçle ilgili bilgi içeren haberler görmek istediklerini belirtti. Hava limanı üst yapı ihalesinde yap-işlet-devret modelinin düşünüldüğünü anlatan Engin, “Bu model, yapımı geciktireceği gibi bitmesini de engelleyebilir” yorumunda bulunarak, bu konuda çalışma yapılmasını önerdi.

Taşucu’na bir inceleme gezisi düzenlediklerini aktaran Engin, biri SEKA Limanı diğeri Taşucu Limanı olmak üzere iki liman bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

“SEKA Limanı Denizcilik İşletmelerince işletiliyor. Halihazırda Lübnan, Kıbrıs ve Suriye’ye çalışan gemiler olduğu gibi, dökme yük gemilerine de hizmet veriyor. Bu liman sahası içinde bir bölümde de tersane alanı bulunuyor. Ancak civardaki yazlık sahiplerinin itirazları sonucunda henüz yapılamadı. Doğu Akdeniz’de herhangi bir tersane yatırımı olmadığı için, bu yatırımın mutlaka yapılması gerektiğini düşünüyorum. Burada ayrıca Büyükşehir Belediyesine sürekli bir yıllığına kiralanan Taşucu Limanı da var. Belediye burayı iyi işletebilmek için yatırım yapabilme hedefiyle uzun süreli istiyor. Eğer uzun süreli verilmezse, tekrar kiralamamayı bile gündemine aldığı konuşuluyor. Bu yatırımların mutlaka verimli bir şekilde işletilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

“BİZ FABRİKALARA KARŞI DEĞİLİZ”

Meclis Üyesi Mehmet Azmi Damla da SEKA Limanı ve liman sahasındaki tersane alanına değindi. Tersane yatırımının kontrol altına alınmaması halinde gemi söküm alanlarına dönüşebileceği kaydeden Damla, bu durumun çevreye zararının olabileceğini vurguladı. Serbest Bölge genişleme alanının kamuya ait bir alan olduğunu, bununla ilgili araştırmalarını sürdürdüğünü de belirten Damla, “Biz fabrikalara, üretime karşı değiliz. Yatırımların insan odaklı olması gerektiğine inanıyoruz. Ben bu konuda Meclisin görüşünü belirtmesini istiyorum” dedi.

seka-limani-(1).jpg

Hediye EROĞLU / MERSİN-LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.