Mercedes’ten engelli sporculara özel 30 otobüs

Mercedes’ten engelli sporculara özel 30 otobüs

İstanbul, Bursa ve Antalya Gençlik Spor ve İl Müdürlükleri, tasarımları engellilerin kullanım ve konforuna uygun şekilde geliştirilen 10’ar adet Mercedes-Benz Tourismo 15 RHD otobüs satın aldı.

Mercedes-Benz özel engelli sporcu otobüsler, teknik donanımları ile sporcuların güvenliğini ve konforunu garanti altına alııyor. Mercedes-Benz Türk, Devlet Malzeme Ofisi kanalı ile Bursa Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü’ne, İstanbul Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü’ne ve Antalya Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü’ne 10’ar adet Tourismo 15 RHD özel engelli sporcu otobüsünü teslim etti.

Mercedes-Benz markasına ait 32+2 kişilik oturma düzenine sahip bu otobüslerin tüm donanımları engelli sporcuların kullanımı için özel olarak tasarlandı. Otobüslerin proje çalışması 1 yıl sürdü. Otobüsler engelli sporcuların araç içerisinde konforlu ve rahat bir şekilde ulaşımına olanak veren özel asansör,  koltuklarda engelli yolcuların kullanımına uygun numara ve harflendirme uygulanarak üretildi.

3 büyük ilin Gençlik Spor ve İl Müdürlükleri tarafından kullanıma alınan toplam 30 adet Mercedes-Benz Tourismo 15 RHD otobüs Tourismo modelinin mevcut güvenlik ve konfor özelliklerinin üzerine engelli sporcuların ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda özel olarak geliştirildi.  Tourismo’nun engelli sporcular için özel olarak tasarlanan versiyonu, sporcuların araca rahatlıkla erişimi ve seyahati için pek çok özelliğe sahip.

Ön aks arkasında yer alan lift sayesinde sporcular hızla araç gövdesine çıkarılabiliyor. 50 saniyeden kısa bir sürede lift, engelli sporcuyu araç gövde zeminine taşıyor ve yeni yolcuyu almak için aşağı inebiliyor. Araca özel geliştirilen bu lift, 300 kg ağırlığı rahatlıkla taşıyabiliyor.

Sökülebilir podyumlar sayesinde araç zeminine çıkarılan tekerlekli sandalyeler hızla engelliler için özel ayrılmış koltuklara transfer edilebiliyor.

Ön tarafta yer alan 10 adet körüklü engelli koltuğu ise yolculara rahat ve konforlu bir seyahat imkânı yaratılıyor. 

Görme engelli sporculara özel koltuk numaralarında normal rakamlar ile birlikte “Braille Alfabesi” ile yazılmış koltuk numaraları bulunuyor. Engelli koltuklarının duvar tarafında yer alan kulaklık ünitesi ile araç içinde yapılan yayınlar ve bilgilendirmeler kulaklıkla dinlenebiliyor.

Tekerlekli sandalyelerin sabitlenebilmesi için lift tarafında ve orta kapı arkasında sabitleme rayları bulunuyor. Orta kapı arkasında bulunan 4 adet hızlı sökülebilir koltuk çıkarılarak bu bölüm tekerlekli sandalye sabitlemek için de kullanılabiliyor.

Araçta bulunan durak freni sayesinde lift kapısı veya herhangi bir kapı açıkken araç hareket etmiyor ve güvenlik garanti altına alınıyor.

Uzun yolculuklarda konforu arttırmak için araçta 3G modem altyapısı, önde ve ortada buzdolabı, 2 adet LCD ekran, hostes mikrofonu, şoför yatma yeri ve güçlendirilmiş klima bulunuyor.

48 YILLIK TECRÜBE
Otobüs üretiminde 48 yıllık deneyime sahip olan Mercedes-Benz Türk, İstanbul Hoşdere’de yer alan otobüs fabrikasında şehiriçi ve şehirlerarası toplu taşımacılık alanında teknoloji ve kalitede öncü araçlar üretiyor. Şirket, bu araçların üçte ikisini de başta batı Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihraç ederek Türkiye ekonomisine önemli katkıda bulunuyor. Kendi AR-GE merkezi bulunan Mercedes-Benz Türk, özel taleplere de karşılık verebilme yeteneği ile kullanıcı tercihlerinde ilk adres oluyor. 

Mercedes-Benz Türk tarafından Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen Tourismo otobüslerde, binek araçlarda kullanılan aktif güvenlik sistemleri ESP, ABS, EBS, ASR, FPS, BAS sürücüye yüksek teknolojinin sunabildiği tüm güvenlik desteğini sağlıyor. Bağımsız ön aks ve tüm tekerleklerde disk frenleri araç güvenliğini tamamlıyor. 

mercedes-engelli-otobus-1.jpgmercedes-engelli-otobus.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.