Mercedes'in o otobüsü tamamen yenilendi

Mercedes'in o otobüsü tamamen yenilendi

Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen Conecto Solo ve Conecto Körüklü tamamen yenilendi.

49 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Mercedes-Benz Türk, dünyanın en modern otobüs fabrikalarından olan Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ürettiği şehiriçi otobüs modeli Conecto’yu tamamen yeniledi. Yeni Conecto, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle kamuoyuna tanıtıldı.

Bugüne kadar Türkiye’de toplamda 964 milyon avroluk yatırım yapan Mercedes-Benz Türk, bunun 432 milyon avroluk kısmını otobüs üretimi alanında gerçekleştirdi. Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen otobüslerin yüzde 80’inden fazlası 70’in üzerinde ülkeye ihraç ediliyor. 20 yıl önce O345 adıyla üretilmeye başlanan ve bugüne kadar 10.976 adet üretilen Conecto modelinin de bu süre içinde yüzde 80’i ihraç edildi.

Süer Sülün: “Ulaşımın ‘en karlı yatırımı’ olacak”

Mercedes-Benz Türk Otobüs ve Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, “1.300 adedi Hoşdere fabrikasında üretilmiş Conecto olmak üzere toplam 3.600 adet Mercedes-Benz marka şehiriçi otobüs halen Türkiye’de toplu taşıma hizmeti vermektedir. Türkiye’nin 3 büyük belediyesine ait araç filolarında ağırlıklı olarak araçlarımız hizmet verirken, İstanbul’un ve Türkiye’nin en önemli taşıma hatlarından metrobüs hattında an itibariyle sadece Mercedes-Benz marka Conecto, Citaro ve Capacity otobüsler çalışmaktadır. Mercedes-Benz, ürünleri ile beraber sunduğu entegre servis hizmetleri ile de sektörde öncü olmaya devam etmektedir. İETT öncülüğünde başlayan  ‘garaj işletim modeli’ çerçevesinde İETT filosundaki 887 araç 330 personel ile haftanın 7 günü 24 saat yüzde 95 oranında Mercedes-Benz Türk tarafından sefere hazır tutulmaktadır. Aynı şekilde Konya Belediyesi’nde de araçların sefere hazır hale getirilmesi ile ilgili tüm hizmetleri Mercedes-Benz personeli vermektedir.

2016_09_26_yeni-mercedes-benz-conecto-(5).jpg

1996 yılında O 345 olarak üretmeye başladığımız ve 2007 yılında Conecto adıyla yenileyerek piyasaya sunduğumuz şehiriçi otobüsümüzü buradan edindiğimiz tecrübelerle daha da iyileştirmek için sürekli çalıştık ve yatırım yaptık.

Yeni aracımızın üstün teknolojisi, tasarımı, güvenlik standartları ve özellikle yakıt tasarrufu ile şehiriçi ulaşımın ‘en karlı yatırımı’ olacağına inanıyoruz. Genişleyen iç havuzu, tamamen yenilenen şoför mahalli, yeni nesil iklimlendirme sistemi, sunduğu geniş donanım alternatifleriyle ve özellikle yakıt tasarrufu sağlayan reküperasyon sistemine sahip sınıfındaki tek model olması özelliği ile sektörde fark yaratacak bir ürün ile bugün tanışacaksınız. Yeni Conecto, solo ve körüklü olarak artık dizelin yanı sıra CNG motor seçenekleri de sunuyor.

Mercedes-Benz Türk olarak müşterilerimizin ve yolcuların beklentilerini doğru tespit etmek ve ihtiyaçlara göre en doğru araçları sunmak her zaman en önemli hedefimiz oldu.” dedi.

2016_09_26_yeni-mercedes-benz-conecto-(1).jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.