Mercedes’in ana şirketi Daimler, kendi dijital parasını çıkardı

Mercedes’in ana şirketi Daimler, kendi dijital parasını çıkardı

Almanya merkezli otomotiv devi Daimler AG, Barcelona'daki Mobil Dünya Kongresi'nde dün kendi kripto para birimi MobiCoin'i yarattığını duyurdu.

Mercedes-Benz ve Smart markalarıyla bilinen Almanya merkezli otomotiv devi Daimler AG, Barcelona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde dün kendi Blockchain tabanlı dijital para birimi MobiCoin’i yarattığını duyurdu.

Şirket, 2018 yılının Şubat ayında başlatılan projenin sürücüleri çevre dostu sürüş alışkanlıklarından dolayı ödüllendirmek amacıyla oluşturulduğunu bildirdi. Projenin önümüzdeki üç ay boyunca gerçekleştirilecek test aşamasında 500 sürücü yer alacak ve bu sürücüler, çevre dostu sürüş alışkanlıkları nedeniyle MobiCoin ile ödüllendirilecek.

Sistem şöyle işleyecek: Araçlardan gelen veriler, Daimler’e iletilecek ve bir mobil uygulamada saklanacak olan MobiCoin’e çevrilecek. En iyi katılımcılar, DTM yarışları, MercedesCup Finali veya Berlin Moda Haftası gibi etkinlikler için VIP bilet alabilecekler. Bu arada sürücülerin MobiCoin’leri itibari para ya da diğer kripto paralara çevirip çevirmeyecekleri bilinmiyor.

Alman otomotiv devleri Blockchain’e hücum etti

Geçtiğimiz aylarda birçok Alman otomotiv devinin Blockchain teknolojisini benimsediği görüldü. Şubat ayında bir başka Alman otomotiv devi BMW, Blockchain tabanlı tedarik zinciri geliştirme platformu olan VeChain ile ortaklığa vardıklarını duyurdu. Aynı ay Stuttgart merkezli Porsche, Blockchain sistemiyle otomobillerin kilit sistemleri ve otonom araçları daha da geliştirilebilmek için Berlin merkezli XAIN ile çalıştığını açıkladı.

Öte yandan Ocak ayında ise Volkswagen’in teknoloji şefi Johann Jungwirth, IOTA Vakfı’na dahil olmuştu.

Uzman Coin

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.