Mercedes-Kässbohrer ADR'de buluştu

Mercedes-Kässbohrer ADR'de buluştu

İki lider marka, güçlerini daha seri hareket kabiliyeti olan ve şehir içi akaryakıt taşımacılığına uygun ADR’li silindirik tankerde birleştirdi. Aracın...

İki lider marka, güçlerini daha seri hareket kabiliyeti olan ve şehir içi akaryakıt taşımacılığına uygun ADR’li silindirik tankerde birleştirdi. Aracın tanıtım startı ise, iki markanın doğudaki en başarılı bayisi Gelecek Otomotiv’in kalesi Diyarbakır’da verildi.

Birçoğumuzun terörle özdeşleştirme yanılgısını yaşadığı Diyarbakır ve Batman’da iyi şeyler de oluyor. Bunun en güzel örneğini hafta sonunda TIRSAN ve Gelecek Otomotiv’in davetlisi olarak yaptığımız başarılı organizasyonda gördük.

Gelecek Otomotiv, Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ’un tabiriyle 2004 yılında ‘bir kasa, bir masa’ ile başladığı Mercedes bayiliğini, doğu ve güneydoğudaki Mercedes kullanım sayısını katladıktan sonra geçen yıl da, TIRSAN bayiliği ile taçlandırmış bir firma. Bir kasa, bir masa ile başlayan yolculuk Fortune’de 364. sıraya gelmesine, Diyarbakır’da ise bu yılın vergi rekortmeni adaylığına ulaştırmış Gelecek Otomotiv’i…

İşte, iki güçlü marka; Doğu’daki temsilcileri aracılığıyla tüm Türkiye’de ilgi odağı olabilecek bir aracın tanıtımına start verdi. 27 – 28 Nisan 2012 tarihlerinde TIRSAN Treyler bayisi Gelecek Otomotiv’in gerçekleştirdiği roadshow yoğun basın ve müşteri katılımı ile tamamlandı. Roadshow, TIRSAN Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ ile Gelecek Otomotiv Treylerden sorumlu Genel Müdürü Hamdi Yüncü’nün katılımı ile yapıldı.  R 111 ADR Mevzuatı’na uygun Kassbohrer silindirik tanker, Mercedes çekici ile entegre edilerek yollara güvenli bir kamyon üstü tanker  olarak sunuldu. Bundan böyle akaryakıt taşıması yapan firmalar; şehir içindeki dar yollara da girebilecek, manevra kabiliyeti daha yüksek bir araca kavuştu.

KALİTEYE TIRSAN İLE SAHİP OLABİLİRSİNİZ

Yeni kamyon üstü tanker tanıtımındaki sunuş konuşması Gelecek Otomotiv Genel Müdürü Hamdi Yüncü’nün  “Kalite öyle kolay anlatılamaz. Profesyonel ar-ge’nizin olması, yüksek teknolojiyi uygulayabilmeniz, her zaman tercih edilen ikinci el değeriniz, satış sonrası yedek parça ve servis hizmetiniz ama en önemlisi de araçlarınıza yatırım yapan firmaların kazançlı çıkması ile ifadesini bulur kalite kavramı. Bütün bunlara TIRSAN marka araçlarınızla sahip olabilirsiniz. Akaryakıt taşımacılığı yapan firmaların çok iyi bildiği ve tercih ettiği ADR’li tankerlerimizi de pazara sunarak bu gerçeği teyit etmek istedik. Ülkemizin lider markası TIRSAN’ın bayrağını doğu ve güneydoğuda taşımaktan gurur duyuyoruz” sözleriyle başladı.

KALİTEYİ TERCİH ETTİK

Sunuş konuşmasının ardından lansmanı yapılan kamyon üstü silindirik tankerin ilk teslimatı da gerçekleştirildi. Diyarbakır’ın önde gelen firmalarından Ninova Park’ın sahibi Süley man Kalender, “Bu tip bir araca ihtiyacımız vardı. Araştırdık ve bu işin Mercedes’inin de TIRSAN olduğuna karar verdik. Yani, kaliteyi tercih ettik. Kassbohrer markası ile Mercedes’i aynı potada buluşturan bu araç bizim için ideal” sözlerinin ardından aracını teslim aldı.

TOLOĞ: MÜŞTERİLERİMİZE EN İYİ ARAÇLARI SUNMAK İLK HEDEFİMİZ

Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ yaptığı açıklamada Tırsan, Kässbohrer ve Talson markalı araçların satış ve satış sonrası hizmetlerinde bölgenin en güvenilir, en kaliteli ve tam donanımlı hizmetini sunduklarını belirtti. Müşterilerine en iyi araçları sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Toloğ, “Kamyon üstü silindirik tankeri ilk Kassbohrer yaptı. Bunun lansmanının da Diyarbakır’da yapılması beni son derece mutlu etmiştir. Bu kamyona Türkiye’nin her tarafından talep gelecektir. Kamyonla nakliye yapmak çekiciden biraz farklıdır. Çekici her yere giremeyebilir. Özellikle kış aylarında kamyonun sürüş kolaylığı çekiciye göre daha avantajlıdır. Diyarbakır, Batman, Mardin ve Şanlıurfa’dan talepler almaya başladık. Startı Diyarbakır’dan verdik. Çünkü, artık herkes ADR Mevzuatı’ndan dolayı bu ürünü kullanmak zorunda.  Şu an bu araçlardan 5-6 adet satış yapıldı. Yıl sonu hedefimiz ise 20 adet olacak. Biz geçen yıl 300 treyler satacağımızı beyan etmiştik. İlk 3 ay yoğun talepten dolayı araç alamadığımız halde 400 treylerin üstünde satış gerçekleştirdik. Yine belirlediğimiz hedefin üstüne çıkmaya gayret edeceğiz” açıklamasını yaptı.

MERCEDES İLE YAPTIK, DAF İLE DE YAPABİLİRİZ

TIRSAN şirketlerinden Kässbohrer ‘in silindirik tanker yapmaya başladıklarını ifade eden TIRSAN Satış ve Pazarlama Yöneticisi Ayşenur Nuhoğlu, “İlk silindirik tanker uygulamamızı 32 x 40’da gerçekleştirdik. R 111 ADR mevzuatına göre tanker ile kamyonun eşlenmesinin belli testler nedeniyle uyumlu olması gerekiyor. Silindirik de sadece 32x40’a uyabiliyor. Bu segmentte en aktif firma Mercedes olduğu için iki lider firma işbirliği kararı aldı. Biz her çekici markasına eşit mesafedeyiz. Böyle bir çalışma ileride DAF ile birlikte de gerçekleştirilebilir” dedi.

KAMYON ÜSTÜ TANKER, BÜYÜK ŞEHİRLERİMİZ İÇİN ÇOK UYGUN

Kässbohrer’in, 2011 yılı itibariyle alüminyum tankerlerde pazar lideri olduğunun altını çizen Ayşenur Nuhoğlu, “Niye kamyon üstü olduğu sorusunun yanıtına gelince, özellikle şehir içinde yollar dar. Kamyonlar manevra kabiliyeti çok daha yüksek araçlar. Çekiciler ise, rafineri çıkışı ana dağıtım şirketleri ile depolara gidip oradan akaryakıt istasyonlarına dağıtım yapar. Batman’da daha çok çekici ön plana çıkarken Ankara, Diyarbakır, İstanbul gibi büyük şehirlerde ADR’li kamyon üstü tankerleri daha çok görüyoruz ve görmeye devam edeceğiz. Özelikle şehir içinde giderken güvenlik çok daha önemli. ADR’siz canlı bombaların dolaşması gittikçe azalıp, sona erecek. Çünkü, 2013 ocak ayı itibariyle ADR’siz taşıma yapılamayacak” ifadelerini kullandı.

TOTAL, KÄSSBOHRER VE BİR BAŞKA MARKA DAHA ÖNERİR

Tüm Kässbohrer tankerlerin TÜV SUD onaylı olduğunu belirten Ayşenur Nuhoğlu, şöyle devam etti: “Bütün araçlarımız ciddi bir kontrol sürecinden geçer. Aracın tip onayından tutun, kaynaktan sonra basınç testi ve final testlerine kadar tanker üst yapısı denetlendiği için bizim araçlarımız ADR’lidir diyebiliyorum. Benim her sattığım tanker, hiçbir sorun yaşanmadan mevzuata uygun üretilmiştir.  Mercedes fabrikasından çıkan ADR’ye uygun her türlü kamyon ve çekici de, üretici olarak denetimden geçirilir. Total, tanker taşımalarında Kässbohrer  ile başka bir markayı daha önerir. BP ve Shell ile de ortak çalışmalarımız var. Kässbohrer, 32x29 bavul kesit zaten yapıyordu. Ama ilk kez ürün gamında olmayan 32x40’a silindirik tanker uygulayarak ürün gamını tamamladı. Bu aracın en büyük özelliklerinden biri de alttan dolum yapılabilmesidir.  Dev akaryakıt şirketleri ADR konusunda ciddi eğitimler veriyor. Örneğin, Total’in şoförleri ciddi bir ADR eğitiminden geçmektedir. Çünkü, ADR yalnızca araçta uygulanmaz, bir konsepttir. 60 kilometrenin üzerinde gidilemediği gibi akaryakıt taşıyan şoför ADR mevzuatına göre, içeri sinek girip kaza riskini artırabileceği düşüncesiyle camını bile açamaz. Minimum 450 civarında bir tanker satışı bekliyoruz. Ama bir talep patlaması da yaşanabilir. Çünkü, 2013’ten sonra ADR zorunlu hale gelecek.  Kullanıcı, bu yatırımı ne kadar erken yaparsa o kadar avantajlı hale gelecektir.

3 GÜNDE MONTAJ TAMAM

Aracın montajı tankerin üreticisi olan TIRSAN’ın fabrikasında gerçekleştirilmek zorunda.  O nedenle, bu trafiğin hızının ne olacağı ile ilgili sorumuzu yanıtlayan TIRSAN Satış ve Pazarlama Yöneticisi Ayşenur Nuhoğlu, “Fabrikamıza aracın gelmesinden 3 gün sonra tanker adaptasyonunu gerçekleştirip teslimat yapabiliriz” diye konuştu.

Kässbohrer Kamyon Üstü Silindirik Tanker, Kässbohrer Akaryakıt Semi-Treyler ve Tırsan Tanker Şasi’nin tanıtımları 28 Nisan Cumartesi günü de Batman’da sürdü. İlk günkü toplantıya yurtdışında olduğu için iştirak edemeyen TIRSAN Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Ö. Çetin Nuhoğlu, Batman’da nakliyeci dostlarıyla buluştu.

‘GELECEK’ AL DESİN YETER! DİYORLAR

Batman’a daha önce bir kez geldiğini vurgulayan Çetin Nuhoğlu, “Ancak, bugünkü Batman çok değişmiş. Etrafta birçok Mercedes gördüm. Hekim Bey’i kutluyorum, bu işin hakkını vererek yapıyor. Konuştuğum arkadaşlar, ‘Altından mal yapsan da incelerim ama Gelecek Otomotiv, bunu alacaksın derse alırım’ diyor. Bu da bizim ne kadar doğru bir seçim yaptığımızı gösteriyor. Bunlar yatırım malları. İnsanlar bu ürünleri rekabet için alıyor ve artık her şeyi sorguluyor. Dünya o kadar hızlı değişiyor ki, bizim de 67 mühendis arkadaşımız, sürekli değişimin gereğini yerine getirmek için çalışıyor” sözlerini dile getirdi.

TIRSAN DIŞINDA HİÇBİR KURULUŞ İKİ YIL FULL GARANTİ VEREMEZ

Çetin Nuhoğlu, TIRSAN markasını temsil eden firmalarla ilgili de şu iddialı açıklamalarda bulundu: “Türkiye’de değil, Avrupa’da hiç kimse 2 yıl full garanti vermez. Yine Türkiye’de hiç kimse, Avrupa’da da 3 firmanın dışında hiç kimse 10 yıl boya garantisi vermez. Aracınızın 3-5 yıl sonraki halini düşünün? TIRSAN, 35 yıldır bu işi yapıyor ve ülkedeki treylerlerin yarısını TIRSAN üretiyor. Hepsinden önemlisi de ürettiğinin yarısını da satıyor. Adapazarı fabrikamızdan her 8 dakikada bir treyler çıkıyor. Batman’da bir ihtiyacımız servis kaldı.  Onu da en kısa zamanda sağlayacağız. O kadar çok treyler varsa, ihtiyaç da vardır. Buradaki arkadaşlarımızı da Adapazarı’ndaki fabrikamıza davet ediyoruz. Aynı hattan çıkan araçların birinin Türkiye’ye, diğerinin Almanlar’a gittiğine şahit olacaklar. Bu kalitede ürün sunulmasından ben de çok mutluyum.”

ADR’Lİ TANKER CAN, YÜK, YOL GÜVENLİĞİ İÇİN ŞART

Çetin Nuhoğlu, ADR’li tanker kullanımının can, yol ve yük güvenliği için olmazsa olmaz bir şart olduğunu da vurguladı. Nuhoğlu ‘Kamyon üreticileri ADR’ye uyumlu araçlar üreterek müşterilerine sunmaktadır. Biz de Tırsan olarak ADR’li Kässbohrer tankerlerimizi müşterilerimize sunuyoruz. Kamyon ve üstyapısı ayrı ayrı ADR ve ECE R-111’e uygun olarak üretilmiş olsa dahi, birlikte meydana getirdikleri yeni yapının da ECE R-111 şartlarına uygun olması gerekmektedir. Aksi halde birlikte çalışmamalıdırlar’ dedi.

ECE R-111 mevzuatının tehlikeli madde taşıyan tankerlerin devrilmeye karşı olan stabilite şartlarının tarif edildiği bir mevzuat olduğunu açıklayan Nuhoğlu ‘Maalesef yollarda komple araçta ADR’ye tam uyum sağlamayan ve R-111 mevzuatına uygun olmayan tehlikeli madde taşıyan tankerler görmekteyiz. Bu araçlar can, yük ve yol güvenliği için büyük tehlike arz etmektedirler. Bu tehlikenin önüne geçmek ancak kamyon ve tanker üreticilerinin birlikte hareket ederek komple araçta ADR’ye tam uyum konusunu desteklemesi ve bu sorumlulukla çalışması ile olacaktır’ diye konuştu.

 TAİD ÜYELERİ ARASINDA %47 PAZAR PAYI İLE SEGMENT LİDERİYİZ

2011 yılında da Tırsan geleneğinin devam ettiğini söyleyen Çetin Nuhoğlu ‘2011 yılı verilerine göre TAİD üyeleri arasında %47 pazar payı ile tanker ürün segmentinde lideriz. Bu başarımızı tüm bayilerimizle birlikte ve güçlü satış kadromuz sayesinde elde ediyoruz” açıklamasında bulundu.

ADR’SİZ AKARYAKIT TANKERİ ALMAK, PARAYI ÇÖPE ATMAKTIR

Ülkemizde tehlikeli madde taşımacılığıyla ilgili olarak ADR mevzuatının 2012 yılı başında devreye girdiğini hatırlatan Nuhoğlu ‘Henüz T9 belgesini onaylayacak bir kurum ya da kuruluş bulunmamaktadır. Ancak altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde davam etmektedir. T9 belgesi vermeye yetkili kurumun belirlenmesi ile birlikte ADR’ye uygun olarak üretilmiş araçlar geriye dönük olarak T9 belgelerini alabileceklerdir. Diğer yandan ADR’ye uygun olmayan bir araç yatırımı yapıldığında, araca T9 belgesi almak mümkün olmayacaktır, bu şekilde yapılacak yatırımlar atıl kalacaktır, çöp olacaktır’ dedi.

GELECEK OTOMOTİV, BÖLGEDE KALİTE VE GÜVENİLİRLİĞİ TEMSİL EDİYOR

TIRSAN Treyler bayisi Gelecek Otomotiv’in Diyarbakır, Malatya ve Erzurum illerindeki lokasyonları ile Ocak 2011’den bu yana TIRSAN, Kässbohrer ve Talson markalı araçların satış, servis, yedek parça ve 2.el alım-satımını başarıyla yürüttüğünü belirten Nuhoğlu ‘Gelecek Otomotiv bölgesinde tehlikeli madde taşımacılığının ADR’li Kässbohrer tankerlerimizle yapılması konusunda gerek müşterilerimizi bilinçlendirme ve gerekse satış grafiği ile önemli başarılara imza attı. Geçmişten getirdikleri sektör tecrübesine sahip güçlü ekipleri ile TIRSAN markalarını doğu ve güneydoğu bölgelerimizde başarıyla temsil etmektedirler’ dedi.

TÜM ARAÇLAR MERCEDES-BENZ TÜRK FİNANS DESTEĞİNDE

Batman’da da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ da, “Bu birleşmenin ardından gelen Mercedes-Benz Türk’ün finansman desteğini de göz ardı etmemek gerekir. Tüm araç satışlarımızda Mercedes’in finansman desteği bulunmaktadır. Akla şu soru gelebilir: Niçin Mercedes, TIRSAN’ı finanse eder? Biz, Sayın Çetin Nuhoğlu’nun aynı zamanda DAF’ın distribütörü olmasını düşünmüyoruz. Biz, olaya müşteri memnuniyeti açısından bakıyoruz. Müşteri bana geldiğinde, aracını temin edebiliyor, kaskosunu yapabiliyor ve finansmanını sağlayabiliyorum. Bunun yanı sıra, çekici tek başına çalışamayacağından, yanında treyleri de bir bütün olarak verdiğimde dört dörtlük bir hizmet olmuş oluyor. Kamyon üstü tankerin bir diğer avantajı da, bankalarımızın ısrarla uyguladığı çekiciye ayrı, araç üstü ekipmana ayrı kredilendirme uygulamasını aşıyor olmasıdır. Çünkü, lansmanını yaptığımız kamyon üstü tanker tek bir araç olarak kredilendirilecektir. Treyler motorsuz bir araç olduğu için bankalar kredilendirmede zorluk çıkarabiliyor. Hem Mercedes, hem de TIRSAN ülkenin iki lider kuruluşu. Biz de her iki markanın da bayiliğini yürütüyoruz. O nedenle bölgedeki liderliğimiz de kaçınılmaz” açıklamasını yaptı.

Frigo satışlarındaki durumlarını sorduğumuz Hekim Toloğ, bizi şu sözlerle yanıtladı: “Çok iyi durumdayız. İki hafta önce birtakım yenilemeler gerçekleştirildi. Biz bu yenilemeler yapılmadan önce zaten çok iyi bir rakama ulaştık. Frigoda bir numara olacağız. 6. ayda başladık, 6 ayda 82 frigo araç sattık.  Frigonun lansmanının yapıldığı bir yılda, bayi olarak biz 82 adet sattıysak iddiamızın kanıtıdır. 2012 hedefimiz ise 125 frigo olacak. İlk 3 ayda 28 adet frigo sattık.”

eyvan2 ile selonur

 

Selçuk ONUR – DİYARBAKIR/BATMAN – BUS&TRUCK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.