Meiller, yeni yıla iki yeni ürünle giriyor

Meiller, yeni yıla iki yeni ürünle giriyor

Türkiye’de üretim yapan dünyanın önde gelen damper üreticilerinden Meiller, 2015 yılına yeniliklerle girmeye hazırlanıyor. Markanın yeni ürünlerinden...

Türkiye’de üretim yapan dünyanın önde gelen damper üreticilerinden Meiller, 2015 yılına yeniliklerle girmeye hazırlanıyor. Markanın yeni ürünlerinden P450” kamyon üstü damperin, güçlü ve 5 kademeli hidrolik pistonu bulunuyor.  Yeni damper, aşınmaya dayanıklı gövde tasarımıyla dizayn edilerek, otomatik açılıp kapanan arka kapak sistemi ve entegre çarpışma koruyucu ile donatılmış. 2015 yılında Türkiye yollarına çıkması planlanan bir diğer model ise “MHPS 43/3” yarı römork damper. Optimize edilmiş “MHPS 43/3” ST Yarı Römork Damperin gövdesi,  bir önceki versiyonuna göre 500 kg daha hafif.

Meiller tarafından yaklaşık 25 Yetkili Satıcı personelinin katıldığı eğitim toplantılarından ilki Sakarya’da bulunan Meiller Doğuş Damper fabrikasında gerçekleşti. Genel ürün gamı, yeni ürünler ve uygulamalı pratik bilgilerin verildiği eğitim toplantılarına Doğuş Otomotiv Meiller Genel Müdürü İlhami Eksin, Meiller Doğuş Damper Genel Müdürü Selçuk Unutur ve Meiller‘in Türkiye’den Sorumlu Satış Yöneticisi Gebhart Wolfgang ve Meiller Satıştan Sorumlu Genel Müdür Johann Wimmer, Bölge Satış Yöneticisi Volkan Kahya katıldı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Doğuş Otomotiv Meiller Genel Müdürü İlhami Eksin, 4 bin adetlik damper pazarında yüzde 10’luk bir paya sahip olduklarını anlattı. “Kaynağı eline geçiren damper üretiyor“ sözleriyle sektördeki merdiven altı üretime dikkat çeken Eksin, denetimlerin üretim aşamasından başlaması gerektiğini söyledi.

“KAYNAK VE HİDROLİKTE ÖNDEYİZ”

Meiller, yeni yıla iki yeni ürünle giriyorMeiller Doğuş Damper Genel Müdürü Selçuk Unutur da, üretim ile ilgili bilgi verdi. Dört ana temelde (parça hazırlık-gövde montaj-boyama-montaj) üretim gerçekleştirdiklerini belirten Unutur, buradan Romanya, Bulgaristan, Türkmenistan ve Rusya gibi ihracat yaptıklarını söyledi. Türkiye’de üretilen tüm araçlar için homoglasyon yapma yetkilerini n olduğunu hatırlatan Unutur, kaynak ve hidrolik kaliteleriyle öne çıktıklarını vurguladı. Selçuk Unutur, iki yeni ürünle ilgili olarak şunları söyledi: İki yeni model Meiller tarafından ağır yüklerin güven içinde taşınmasını sağlayacak 3, 4 ve 5 akslı şasi ile 40-60 ton azami yüklü ağırlığa sahip kamyon üstü ağır damper “P450” modeli ilk kez sergilendi. Yüksek güçlü 5 kademeli hidrolik pistona sahip “P450”, aşınmaya dayanıklı gövde tasarımı, otomatik açılan ve kapanan arka kapak sistemi ve entegre çarpışma koruyucu ile en ağır yüklerin taşınmasında kullanıcılarının pratik çözüm ortağı olmaya aday. 2015 yılında Türkiye yollarına çıkması planlanan bir diğer model ise “MHPS 43/3”. Optimize edilmiş “MHPS 43/3” ST Yarı Römork Damperin gövdesi şasi lonjeronları arasında ve daha derinde yer almaktadır. Böylelikle taşıma kapasitesi artarken, düşük ağırlıklı merkez korunmakta ve daha iyi bir yol tutuşu elde ediliyor. MHPS 43/3’de 4 kademeli 200 bar basınçlı hidrolik pistonun yanı sıra kampana freni sunuluyor.”

Meiller, yeni yıla iki yeni ürünle giriyorTÜRKİYE, BİZİM DOĞRULARI TEST ETMEMİZİ SAĞLADI

Meiller‘in Türkiye’den Sorumlu Satış Yöneticisi Gebhart Wolfgang da, satış açısından planlandığı gibi gidilmediğini itiraf ederek, “Ama son iki yıldır bunu aştığımızı söyleyebilirim. Aslında Türkiye’de bütün dünyaya aynı tip ürünü satamayacağımızı test ettik. Bundan böyle kurallara ve coğrafyalara uygun ürünler geliştireceğiz.  Türkiye’den iki şey öğrendik. Bütün dünyaya aynı ürünü sunamazsınız. Ülkelerin kendi şartlarına uygun ürünler geliştirmek zorundasınız” diye konuştu.

“AVCILAR KAZASI MEILLER DAMPERİNDE ASLA YAŞANMAZ”

Bölge Satış Yöneticisi Volkan Kahya da, son günlerde damperlerin karıştığı kazalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Meiller ürünlerinde yer alan standart donanım sayesinde, eğer damper açıkken aracın hızı 18 km/saat ulaştığında araç otomatik olarak 10 kez fren uygular. Bu sayede sürücünün dikkati çekilir. Eğer damper açıkken seyir devam eder ve hız artar ise aracın hızı 28 km/saate ulaştığında sistem otomatik olarak aracı bloke ediyor. Sürücünün aracı tekrar hareket ettirmesi için damperi indirmesi gerekir” açıklamasını yaptı.

MEİLLER’IN YENİ ÜRÜNLERİ

Meiller, yeni yıla iki yeni ürünle giriyorMeiller tarafından ağır yüklerin güven içinde taşınmasını sağlayacak 3, 4 ve 5 akslı şasi ile 40-60 ton azami yüklü ağırlığa sahip kamyon üstü ağır damper “P450” modeli ilk kez sergilendi. Yüksek güçlü 5 kademeli hidrolik pistona sahip “P450”, aşınmaya dayanıklı gövde tasarımı, otomatik açılan ve kapanan arka kapak sistemi ve entegre çarpışma koruyucu ile en ağır yüklerin taşınmasında kullanıcılarının pratik çözüm ortağı olmaya aday.

 “MHPS 43/3”

Optimize edilmiş “MHPS 43/3” ST Yarı Römork Damperin gövdesi şasi lonjeronları arasında ve daha derinde yer almakta. Böylelikle taşıma kapasitesi artarken, düşük ağırlıklı merkez korunmakta ve daha iyi bir yol tutuşu elde edilmekte. MHPS 43/3’de 4 kademeli 200 bar basınçlı hidrolik pistonun yanı sıra kampana freni bulunmakta.

ALÜMİNYUM ALAŞIMLI YARI RÖMORK DAMPER

Meiller, yeni yıla iki yeni ürünle giriyor

ARKAYA DEVRİLEBİLİR DAMPER

Meiller, yeni yıla iki yeni ürünle giriyor

ÇİFT KOLLU ATIK TAŞIYICI

Meiller, yeni yıla iki yeni ürünle giriyor

KANCALI ATIK TAŞIYICI

Meiller, yeni yıla iki yeni ürünle giriyor

ÜÇ YÖNE DEVRİLEBİLİR DAMPER

Meiller, yeni yıla iki yeni ürünle giriyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.