Mars Logistics’te birinci öncelik çevre

Mars Logistics’te birinci öncelik çevre

Kara, hava, deniz ve demiryolu nakliyesi, fuar ve etkinlik lojistiği, proje taşımacılığı, gümrükleme, sigorta, depolama ve diğer tüm lojistik hizmetlerini...

Kara, hava, deniz ve demiryolu nakliyesi, fuar ve etkinlik lojistiği, proje taşımacılığı, gümrükleme, sigorta, depolama ve diğer tüm lojistik hizmetlerini sunan, sektörde sayısız farklılıklar yaratan, sürekli büyüyerek müşterilerine yenilikler sunan Mars Logistics, faaliyetlerinden doğan karbon ayak izini hesaplayarak sahip olduğu yönetim sistemleri standartlarına eklediği ISO 14064-1 ile çevreyi koruyan lojistik firması misyonunu sürdürüyor.

 Mars Logistics’te birinci öncelik çevreİklim değişikliği, hükümetlerin, sanayicilerin ve insanların gelecek yıllarda karşılaşacakları en büyük zorluklardan biri olarak kabul ediliyor. İklim değişikliğinin hem insanlar hem de doğal sistem üzerindeki olumsuz etkisi, kaynakların yanlış kullanımı, üretim ve ekonomik faaliyetlerinde önemli değişikliklere sebep olabiliyor. Bu sebeple dünya atmosferindeki sera gazı derişimlerinin sınırlandırılması için uluslararası, bölgesel, ulusal ve yerel girişimler geliştiriliyor ve uygulanıyor. Sera gazına yönelik bu tür tedbirler, sera gazı emisyonlarının ve/veya uzaklaştırılmalarının hesaplanmasına, izlenmesine, rapor edilmesine ve doğrulanmasına dayanıyor. Küresel İklim Değişikliği ile mücadelede ilk ve en önemli adımın emisyonların ölçülmesi olduğunun bilincinde olan Mars Logistics, bünyesindeki sera gazı emisyonlarına neden olan faaliyetleri ISO 14064-1 standardı ışığında belirleyerek, GHG protokolüne uygun olarak hesaplatmış ve dünyanın lider gözetim, denetim, test ve belgelendirme kuruluşu olan SGS firması tarafından doğrulama çalışmaları gerçekleştiren ilk lojistik şirketi olmuştur. Bu çalışmalar esnasında, kapsam 1 olarak değerlendirilen, araçlardan, iş makinelerinden, jeneratörlerden oluşan yakıt emisyonları, ısınma, havalandırma ve soğutma işlemlerinden kaynaklanan emisyonlar, klima/soğutucu gazları, yangın söndürme cihazlarının gazlarının emisyonları ve kapsam 2 olarak yer alan elektrik tüketiminden kaynaklı emisyonlar hesaplanarak doğrulama gerçekleştirilmiştir.

Mars Logistics’te birinci öncelik çevreKarbon ayak izi (sera gazı salınımı) ölçümünde uzun süren ve yoğun denetimler sonrasında kazanılan ISO 14064-1 belgesi ile Mars Logistics; çevre koruma anlamında büyük bir adım daha atmış oldu.

Mars Logistics Kurumsal Gelişim Müdürü Aydan Bilgel, iklim değişiklikleri ile mücadele adına ISO 14064-1 belgesinin çevreye ve dünyanın geleceğine duyarlı iş anlayışlarının yansımaları olduğu söylüyor. Sosyal ve toplumsal sorumluluğunun her zaman bilincinde olduklarını; hem doğal kaynakları hem de çevreyi titizlikle kullanmak adına çalıştıklarını belirten Bilgel; “Filomuzu çevre dostu araçlardan oluşturmayı, ISO 14064-1 gibi standartları uygulamayı kurumsal sorumluluğun bir gereği olarak kabul ediyoruz. İlerleyen süreçlerde bu alandaki hassasiyetimizi arttırarak sürdürmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.