Marmaray'da kara, denizle birleşti

Marmaray'da kara, denizle birleşti

Marmaray projesinin Üsküdar Kız Kulesi'ndeki iskelesinde düzenlenen törene katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, deniz altındaki batırma tüp tünel...

Marmaray projesinin Üsküdar Kız Kulesi'ndeki iskelesinde düzenlenen törene katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, deniz altındaki batırma tüp tünel ile karadan tünel delme makinesiyle yapılan Yavuz Sultan Selim Tüneli'ni birleştirdi. Buradaki törende konuşan Bakan Yıldırım, Marmaray projesinde yeni bir aşamaya gelindiğini ve Üsküdar İstasyonu'ndan gelen Yavuz Selim Tüneli ile deniz dibindeki batırma tüpü birleştirdiklerini söyledi.

Bakan Yıldırım, "Yavuz Tüneli'nin yanındaki ikizi olan Atatürk Tüneli'nin Üsküdar İstasyonu'nda yapımına başlandı. 3 ay içinde o da denizdeki batırma tünelle birleştirilecek. Toplamında 13.6 kilometre olan kara ve denizaltı tünellerinin yüzde 50'sini tamamladık. 2011 yılının ilk aylarında Üsküdar'dan girip Yenikapı'dan çıkabilecek hale geleceğiz. Böylece Marmaray'ın büyük oranda zor olan kısmını da tamamlamış olacağız" dedi. 29 Ekim 2013 tarihinde projenin tamamlanacağını kaydeden Yıldırım, şu ana kadar projenin yüzde 60'ının tamamlandığını belirtti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.