Malezya, izinsiz demirleyen 2 gemiyi tutukladı: 15 deniz mili açıkta!

Malezya, izinsiz demirleyen 2 gemiyi tutukladı: 15 deniz mili açıkta!

Malezya Deniz İcra Dairesi (MMEA), 'ülke karasularına girme ve izinsiz demirleme' suçları nedeniyle iki gemiyi tutukladığını açıkladı.

Malezya Deniz İcra Dairesi (MMEA), ülke karasularına girme ve izinsiz demirleme' suçları nedeniyle iki gemiyi tutukladığını açıkladı.

Tutuklandığı belirtilen gemilerin tanker olduğu anlaşılırken, gemilerden birinin Liberya bayraklı diğerinin Vietnam bayraklı olmaları dışında herhangi bir detay paylaşılmadığı belirtildi. Diğer yandan Vietnam bayraklı geminin aframax tipi bir tanker olan MIRA (IMO 9253076) isimli gemi olduğuna inanılıyor.

12 deniz milinin üzerinde tutukladı!

Her iki geminin de Malezya kıyılarından 15-16 deniz mili açıklarında demirlediği ve yasadışı demirleme nedeniyle tutuklandığı açıklandı. Diğer yandan Malezya, karasularında ve ötesinde yapılan yasadışı demirlemeyi bir gelir kaynağına dönüştürmesi nedeniyle yabancı basında eleştiriliyor.

Sorumluların mahkumiyet durumunda 100.000 RM'den (2.000 Euro) fazla olmayan para cezası veya iki yıldan fazla olmayan hapis cezası veya her ikisi ile cezalandırılabileceği belirtilirken
Malezya'nın uluslararası sularda demirlemiş gemileri hangi gerekçelerle tutukladığını ve karasularını hangi yasalara göre 12 deniz mili sınırının ötesine genişlettiği soru işaretleri olarak kaldı.

KAYNAK: DENİZHABER.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.