MAHLE, Behr'de çoğunluk hissesini devraldı

MAHLE, Behr'de çoğunluk hissesini devraldı

Stuttgartlı MAHLE GmbH, yatırım ortaklığı şirketi BWK GmbH'nın (BWK) tüm hisselerini devralarak Behr grubundaki payını yüzde 36,85'ten yaklaşık yüzde...

MAHLE, Behr'de çoğunluk hissesini devraldıStuttgartlı MAHLE GmbH, yatırım ortaklığı şirketi BWK GmbH'nın (BWK) tüm hisselerini devralarak Behr grubundaki payını yüzde 36,85'ten yaklaşık yüzde 51'e yükseltti. Ayrıca, MAHLE'nin hisseleri haricinde kalan hisselere sahip olan aile hissedarlarıyla bir devir anlaşması imzalandı. Bu anlaşma ile gelecekte, MAHLE Behr adını taşıyan "sıcaklık yönetim sistemi" bölümünün MAHLE Grubu'na entegre edilmesi mümkün olabilecek.

İhtirazi kayıt gereğince antitröst incelemesi yapan kurumların onayına tabi olan satın alma ve entegrasyon sözleşmesi, taraf olan şirketlerin denetim kurulları tarafından onaylandı.

Behr'in çoğunluk hissesinin MAHLE tarafından devralınması işleminin 2013 yılı başında gerçekleştirilmesi planlanmıştı. Ancak bu girişim, Behr’i de ilgilendiren, otomobil sıcaklık yönetim sistemi üreticileri hakkında rekabeti sınırlayıcı teşebbüs şüphesiyle başlatılan soruşturma nedeniyle gecikmişti.

MAHLE Grubu Genel Müdürlük Başkanı Prof. Dr. Heinz Junker konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Biz, Behr firmasının çoğunluk hisselerine sahip olma hedefinden hiçbir zaman vazgeçmedik. Öncelikle süreci netleştirmek ve olası sonuçları kontrol altına almak gerekiyordu. Artık potansiyel riskler tahmin edilebilmektedir. Behr'in çoğunluk hissesinin devralınması ve entegrasyon anlaşmasının tamamlanması ile önemli bir adım atılmıştır. Bu gelişmelerden mutluluk duyuyoruz. Halen devam etmekte olan entegrasyon hazırlıklarını tüm gücümüzle sürdürecek, antitröst kurumlarından onay aldıktan sonra hızlı bir şekilde uygulamaya

koyacağız. Çünkü Behr firmasının entegrasyonu, her iki şirket için önemli ilave potansiyeller yaratacaktır. Özellikle geleceğe yönelik enerji tasarruflu mobilite ve bunun için gerekli olan verimlilik teknolojileri alanındaki ürün çeşitlerimiz mükemmel bir şekilde birbirini tamamlamaktadır. Gelecek yıllar için 10 milyar Euro'yu aşan sürdürülebilir kârlı satışlar öngörmekteyiz."

Behr Denetim Kurulu Başkanı ve aile hissedarları temsilcisi Horst Geidel de hisselerin devri ve entegrasyon sürecini şöyle değerlendirdi: "Behr firmasının MAHLE Grubu'na entegrasyonunun gerçekleşebilmesinden olağanüstü sevinç duyuyorum. Böylece çalışanlarımızın çoğuna sıkıntı veren belirsizlik ortamı sona erdi. Aile hissedarları öncelikle yüzde 49 oranında pay sahibi olarak uzun bir süre daha şirkette kalacak. Entegrasyon, aile için daha büyük bir kurumsal yapı içinde yüksek güven sağlayacaktır. Ayrıca aile, şirketteki olumlu gelişmelere katılmaya devam edecektir."

Gelişmeler doğrultusunda MAHLE ile Behr'in merkezi departmanları bir araya getirilecek. Bu sayede tüm potansiyel sinerjiden yararlanılacak, daha etkin bir pazar oluşturma süreci başlayacak ve yeni ürünlerin geliştirilmesi hız kazanacak. Bu bütünleşme, sadece Stuttgart'ta değil, Kuzey ve Güney Amerika'daki, Asya'daki diğer bölgesel şirket merkezlerinde de gerçekleştirilecek. Ayrıca gelişen pazarlardaki yeni ortak üretim merkezleri sayesinde maliyet ve yatırımlarda iyileştirmeler yapılacak. İki firmanın toplam çalışan sayısı 65.000’e ulaşacak ve bunun yaklaşık 17.000'i Almanya'da istihdam edilecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.