Maersk’ten Süveyş Kanalı’ndaki kaza açıklaması

Maersk’ten Süveyş Kanalı’ndaki kaza açıklaması

Dünyanın halen 1 numaralı konteyner operatörü olan Maersk şirketi, Süveyş Kanalı’nda yaşanan kazada 7 gemisinin etkilendiğini, 4’ünün içerde; 3’ünün ise kanal ağzında giriş için beklediğini bildirdi.

Maersk’ten müşterilerine gönderdiği ve sitemizle de paylaşılan duyuruda şu açıklamalara yer verildi:

Değerli Müşterimiz,

Zaten farkında olabileceğiniz gibi, Süveyş Kanalı geçişi şu anda her iki yönde de gemilere kapatılmış durumda. Evergreen Marine tarafından işletilen bir konteyner gemisi, 23 Mart Salı günü erken saatlerde kuvvetli rüzgarlar ve kum fırtınası nedeniyle rotadan saptı.

Ne yazık ki, geceleyin gemiyi yeniden yüzdürme operasyonları başarısız oldu. İki tarak gemisi gece boyunca taramaya devam edecek. Şu anda (Mısır'ın Süveyş şehrinde yerel saatle 0015 AM), römorkaj hizmeti gecenin geri kalanında askıya alınmıştır ve yerel saatle yaklaşık 0800-0900 devam edecektir.

Olay, su yolunda uzun kuyruklar yaratmaya devam ediyor, gemilerin geçişini durduruyor ve gecikmelere neden oluyor.

A.P. Moller - Maersk, mevcut durumu sürekli olarak izliyor ve etkilenen geminin hem güney hem de kuzeye bağlı hizmetlere erişilebilirliği daha da güncellemek için çabalarını yakından takip ediyor.

Şimdiye kadar, yedi Maersk konteyner gemisi etkilendi; dördü şu anda kanal sistemi içinde, geri kalanı ise geçide girmek için bekliyor.

Kargosu mevcut durumdan etkilenen tüm müşteriler, ayrıntılı program değişiklikleri ve sağlanan alternatif seçeneklerle ilgili özel bilgiler alacaklardır. Kontrolümüz dışındayken, bu olayın işinize neden olabileceği rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ve gecikmeyi elimizden geldiğince azaltmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Tedarik zinciriniz bizim için son derece önemlidir ve sizi tüm gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğiz.

Herhangi bir sorunuz olması durumunda, lütfen yerel müşteri hizmetleri veya satış temsilcilerinizle iletişime geçin. Anlayışınız ve işbirliğiniz için teşekkürler. Gelecekte de sizinle çalışmaya devam etmeyi umuyoruz.

Saygılarımla,
Maersk

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.