Maersk, Amazon ürünlerini “yeşil” taşıyacağını mutabakata bağladı

Maersk, Amazon ürünlerini “yeşil” taşıyacağını mutabakata bağladı

Danimarkalı deniz taşımacılığı devi Maersk ve e-ticaret devi Amazon, 2023-2024 yılları arasında yeşil biyoyakıt ve metanol kullanarak 20.000 teu'luk bir taşımacılık anlaşması imzaladı.

Konteynerlerin nakliyesi Maersk'in ECO Delivery ürün teklifi aracılığıyla gerçekleştirilecek. Danimarkalı firma, bunun standart bunker yakıtına kıyasla 44.600 metrik ton CO2e azaltımına katkıda bulunacağını tahmin ediyor.

Bu, Amazon ve Maersk'in düşük sera gazı yakıt seçeneklerini kullanarak konteyner taşımacılığı düzenledikleri üst üste dördüncü yıl.

Bu yıl Amazon, gemi filosunda sadece biyodizel değil, ikinci bir yeşil yakıt olarak yeşil metanol kullanımından da yararlanacak.

Amazon'un küresel taşımacılıktan sorumlu Başkan Yardımcısı Adam Baker, "Maersk'in ilk metanol özellikli besleyici gemisinde konteyner bulundurmaktan ve biyoyakıtlarını kullanmaya devam etmekten heyecan duyuyoruz" dedi.

AP Moller- Maersk Kuzey Amerika Başkanı Narin Phol ise, "Toplam sera gazı emisyonlarımızı 2040 yılına kadar net sıfıra indirmek için Amazon ile ortak bir hedefi paylaşıyoruz. Deniz taşımacılığını karbondan arındırmak, geleceğimizi korumak için diğer birçok adımla birlikte atılması gereken önemli bir adımdır." ifadelerini kullandı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.