Lüks Alman ‘limuzini’ Türkiye’ye geldi

Lüks Alman ‘limuzini’ Türkiye’ye geldi

Şoförlü lüks araçlarla ulaşım hizmeti sunan Alman Blacklane şirketi Türkiye pazarına girdi. Berlin merkezli şirket, Türkiye’de öncelikle İstanbul...

Şoförlü lüks araçlarla ulaşım hizmeti sunan Alman Blacklane şirketi Türkiye pazarına girdi. Berlin merkezli şirket, Türkiye’de öncelikle İstanbul ve Antalya’da hizmet verecek.

Blacklane’in kurucu ortağı Jens Wohltorf yaptığı basın açıklamasında, “Müşterilerimiz nereye gidiyorsa biz de oraya gidiyoruz” dedi. İstanbul ve Antalya’nın Avrupa’dan gelen yolcuların önemli bir durağı olduğunu kaydeden Wohltorf Türkiye’deki pazarın genişlemesini beklediklerini belirtti.

Blacklane, akıllı cep telefon ve internet üzerinden rezervasyon imkânı sağlıyor. ABD’de hizmet veren Uber’e benzeyen bir iş yapısı olan Blacklane, Uber’den farklı olarak alınma saatinden en az 1 saat önce rezervasyon gerektiriyor. Şirketin Uber’le farklı bir diğer özelliği sabit fiyatla rezervasyon yapması.

11 ülkeye ulaştı

3 farklı sınıfta araçla hizmet veren şirketin kendi aracı bulunmuyor, limuzin hizmeti veren şirketleri bir araya getirerek internet ve akıllı telefon üzerinden rezervasyon imkânı sağlıyor. Şirket Türkiye dışında Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya, İsviçre, İngiltere ve ABD’de faaliyet gösteriyor. Blacklane’in Jens Wohltorf’la birlikte diğer kurucusu Frank Steuer. Hedef kitlesinde özellikle iş seyahati yapanlar bulunan şirketin yatırımcıları arasında Carsten Maschmeyer, RI Digital Ventures, B-to-V Partners ve Car4You da var.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.