Lufthansa Türkiye’de güçleniyor

Lufthansa Türkiye’de güçleniyor

Lufthansa yabancı havayolu şirketi olarak Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. Lufthansa genişletilen Airbus A320  filosu, yeni koltuklar...

Lufthansa yabancı havayolu şirketi olarak Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. Lufthansa genişletilen Airbus A320  filosu, yeni koltuklar ve Frankfurt ve Münih havalimanlarında Türk yolculara sunulacak transfer kolaylıkları ile farklılık yaratacak. Lufthansa Alman Havayolları Satış ve Gelir Yönetimi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi

Jens Bischof bugün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında Türkiye’nin Lufthansa için çok önemli bir pazar oluşturduğunu ve İstanbul, Ankara ve izmir’de sürekli yeni yolcu rekorlarına imza attıklarını belirterek, Türk yolcuların gösterdiği sadakat için teşekkür etti ve 2014 yaz tarifesi çerçevesinde İstanbul-Frankfurt hattına konulacak yeni  seferle İstanbul çıkışlı günlük sefer sayısının 7’ ye yükseltileceğini açıkladı.

Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Stefan Löcherbach ise bu yıl  bazı yeni uygulamalar başlattıklarını, Türkiye çıkışlı uçuşlarda yolculara Türk yemekleri sunulmasının da bunların arasında yer aldığını belirterek, yeni hizmetlerle Lufthansa’nın Avrupa’nın lider havayolu şirketi olarak ulaşmış olduğu konumu daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Lufthansa Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Satış ve Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Carsten Schaeffer ise sürekli olarak yeni ürün ve hizmetlere yatırım yaptıklarını ifade ederek, şu açıklamayı yaptı: “Yeni First ve Business Class kabinlerinin yenilenmesi, uçakta Internet erişimi sağlayan FlyNet sisteminin kurulması, uzun menzilli uçuşlar için aktarma yapılan uluslararası havalimanlarında yeni yolcu salonları açılması da bu yenilikler arasında yer alıyor.  Ayrıca yakın gelecekte uzun menzilli uçuşlarda yeni bir Premium Economy Class uygulamasının başlatacak ve kısa mesafe uçuşlarında uçak-içi eğlence olanakları sunacağız.”

Lufthansa ve Germanwings birlikte kapasite artırımına gidiyor

Lufthansa ve Germanwings önümüzdeki kış tarifesinde uçuş ağını  genişletiyor. İki havayolu şirketinin sunulan koltuk kilometre olarak tanımlanan – toplam kapasitesi yüzde 1.1 oranında artırılıyor. Kapasite artışı ağırlıklı olarak  seferlerde daha büyük uçaklar kullanılacak olmasından kaynaklanıyor. Lufthansa, müşterilerine Germanwings işbirliğiyle 81 ülkede toplam 211 varış noktasını kapsayan daha geniş bir uçuş ağı sunuyor. Bu varış noktalarının 199’una Lufthansa ile bağlantı sağlanırken, Germanwings’ in uçuş ağında Avrupa, Yakındoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde 64 varış noktası bulunuyor.  Önümüzdeki kış aylarında Lufthansa ve Germanwings kabin görevlileri her hafta  12.162  uçuşla yolcularını ağırlayacaklar. İstatistiksel olarak  dünya genelinde her  50 saniyede bir bir Lufthansa veya Germanwings uçağı kalkış yapmış olacak. Lufthansa Şirketler Grubu bünyesindeki tüm havayolu şirketleri (Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings ve Swiss)  dört kıtada 106 ülkede toplam 274 noktaya uçuş düzenleyecek. Şirketler grubu bünyesindeki havayolu şirketleri  uçuş ağlarını karşılıklı olarak çok sayıda ortak seferle destekliyor ve her hafta  toplam 19.798 uçuşla yolcularını konforlu ve güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaştırıyorlar. Lufthansa’nın yeni kış tarifesi 27 Ekim 2013 Pazar günü yürürlüğe girdi ve 29 Mart 2014 Cumartesi gününe kadar geçerli olacak.

Modern, sessiz ve çevre dostu yeni uçaklar : Lufthansa Grubu 59 adet  geniş gövdeli ultramodern Boeing 777-9X ve Airbus A350-900 uçağı sipariş etti

Lufthansa Denetleme Kurulu 59 adet ultramodern uçak alımı için onay verdi. Lufthansa Grubu’nun filosuna 34 adet Boeing 777-9X ve 25 adet Airbus A350-900 uçağı katılacak. İlk uçağın teslimatı 2016 yılında gerçekleşecek. Daha önce satın alınmış olan Boeing 747-400 ve Airbus A340-300 uçakları ise 2025 yılından itibaren kullanılmayacak. Yeni uçak alımları ağırlıklı olarak Lufthansa’nın mevcut filosunun yenilenmesi amacıyla gerçekleşiyor. Lufthansa Grubu’nun vermiş olduğu yeni uçak siparişlerinin toplam değeri liste fiyatıyla 14 milyar Euro tutuyor ve Almanya’nın tarihinde tek bir özel sektör kuruluşu tarafından bugüne kadar yapılmış en büyük toplu yatırım niteliği taşıyor.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.