Lojistikte büyümenin rotası doğru yazılımdan geçecek

Lojistikte büyümenin rotası doğru yazılımdan geçecek

'Lojistikte büyümenin yolu yazılımdan geçiyor' diyen Siber Yazılım CEO’su Kenan Çelik, lojistiğin geleceğinin mobil uygulamalarda olduğunu söylüyor.

Türkiye’nin lokomotif sektörü lojistik, büyümesini sürdürüyor. Büyüyen lojistik sektörü, birçok sektöre de ‘ekmek kapısı’ oluyor. Lojistiğin en önemli paydaş alanlarında birini yazlım sektörü oluşturuyor. Ülkemizde son on yılda sürekli büyüme gösteren sektörlerin başında bilgi-iletişim teknolojileri ve lojistik geliyor. Lojistik sektörü ithalat ve ihracattan beslenirken, bilgi ve iletişim teknolojilerinin en önemli gücü de yazılım alanı oluyor.

Lojistikte mobil dönemi başlatacak

İki sektörün gücünü arkasına alarak lojistik alanında yazılımlar geliştiren Siber Yazılım, 2017 yılında lojistikte mobil dönemi başlatmaya hazırlanıyor. 2017’de, lojistik sektörünün işini kolaylaştırabilecek yeni çözümler üretmeye odaklandıklarını ifade eden Siber Yazılım CEO’su Kenan Çelik, yazılımında sona geldikleri mobil lojistik uygulamalarını tamamlamayarak en yüksek verimle kullanılabilecek hale getirmeyi planladıklarını belirtti.

Sektöre hız ve yenilik katacak

Lojistik sektörüne özel yazılımlar geliştiren ve birçok firmaya hizmet veren Siber Yazılım, 2017 yılında kullanıma sunacağı mobil uygulamalar ile sektöre hız ve yenilik katmayı hedefliyor. Siber Yazılım CEO’su Kenan Çelik, lojistiğin de, lojistik yazılımların da geleceğinin mobil uygulamalarda olduğunu söylüyor.

Potansiyelinizi Doğru Yönetin

2017 yılına Potansiyelinizi Doğru Yönetin” mottosuyla girmeye hazırlandıklarını belirten Siber Yazılım CEO’su Kenan Çelik, “Filosunda onlarca aracı, kadrosunda yüzlerce çalışanı, portföyünde onlarca müşterisi olan firmalar çok dağınık olabiliyorlar. Araçların yakıtı, şoförü, gidilen mesafeler, araçların takibi, yapılan masraflar, gümrük işlemleri, faturalandırmalar… Bu kalemlerin her birini ayrı programlar üzerinden takip etmek hem zaman hem de nakit kaybı. Geliştirdiğimiz yazılımlar ve gerçekleştirdiğimiz entegrasyonlar ile istenen işlemlerin tek bir ekran üzerinden yapılabilmesini, kontrol edilebilmesini sağlıyoruz. Özetle, potansiyelin doğru yönetilmesine destek oluyoruz” dedi.

Lojistikte bu imkanlardan yararlanmayan firma sayısı çok

Sürekli gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurmanın tüm sektörlerin zorunluluğu haline geldiğini belirten Çelik, sanayiden, hayvancılığa kadar birçok iş kolunda yazılımların önemli rol oynadığını söyledi. “Ancak lojistik sektöründe bu imkanlardan yararlanmayan firma sayısı oldukça fazla” yorumunda bulundu. Önümüzdeki iki yıl içinde yazılım kullanmayan lojistik firmalarının rekabet potasına giremeyeceğini ifade eden Kenan Çelik, Lojistik sektöründe yenilikçi ve sürdürülebilir bir yapıya sahip olmak yazılımlar ile mümkün hale gelebilir vurgusu yaptı.

Tek Tık’la bütün modüllerde hizmet veriyor

Lojistik süreçlerini A’dan Z’ye bilen bir ekiple çalıştıklarını ifade eden Kenan Çelik, uluslararası nakliye programlarından, muhasebe ve finans programlarına, antrepo ve depo programlarından, yurtiçi ve lokal taşıma yazılım programlarına, e-defter, e-fatura ve e-arşiv fatura işlemlerinden, akaryakıt, gümrük, araç takip, banka işlemleri entegrasyonlarına kadar bütün modüllerde hizmet verdiklerini belirtti.

AHMET DOĞAN-LOJİSTİK EKİPMANLAR

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.