Lojistikçi Rusya'dan umudunu kesiyor

Lojistikçi Rusya'dan umudunu kesiyor

Rusya, içinde bulunduğu ekonomik bunalım nedeniyle ihracatta çıkış kapısı olmaktan çıktı. Lojistikte 20 milyar dolarlık satın alma bekleniyor. Irak...

Rusya, içinde bulunduğu ekonomik bunalım nedeniyle ihracatta çıkış kapısı olmaktan çıktı. Lojistikte 20 milyar dolarlık satın alma bekleniyor.

Irak ve Suriye’de devam eden gerilim nedeniyle ihracatta tek çıkış yolu olarak görülen Rusya kapısı da orada yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapanmanın eşiğine geldi. Bu gerilimin özellikle lojistik sektöründe büyük sorunlara yol açacağını belirten Lojistik Derneği (LODER) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, “Mevcut durumda Rusya bir seçenek olmaktan çıkıyor.

20 MİLYARLIK SATIN ALMA

Rusya'da enflasyon artacak, gelirleri ve talep düşecektir. Zaten şu an ilk 10 ayda Rusya’ya ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 düştü” dedi.

Sektörün 2015’te yüzde 5 büyüyebileceğine dikkat çeken Tanyaş, gelecek yıl 20 milyar dolarlık birleşme ve satın alma beklendiğini ifade etti.

SORUN GEÇİŞ BELGESİ

5. yılını kutlayan ve 600 milyon lira cirosuyla sektörün en etkili firmalarından Mars Lojistik’in Genel Müdürü Ali Tulgar da yılbaşından bu yana yaşanan terör ve siyasi gelişmelerin ithalat ve ihracat dengesizliğini en üst seviyeye çıkardığına dikkat çekti. Tulgar, “Üstüne bir de Avrupa tarafından geçiş belgesi sınırlamasına da devam edilmesi bizi içinden çıkılmaz bir noktaya getirdi” dedi.

KAPANMALAR BEKLENİYOR

So­run­la­rın 2015’te de de­vam ede­ce­ği­ni ön­gör­dük­le­ri­ni an­la­tan Tul­gar şun­la­rı söy­le­di: “Ö­zel­lik­le kü­çük ve or­ta öl­çek­li fir­ma­lar alarm ve­ri­yor. Geç­miş­te ol­du­ğu gi­bi yi­ne ka­pan­ma­lar ya­şa­na­bi­lir. Ay­rı­ca Türk ih­ra­cat­çı­la­rı yi­ne nav­lun prob­lem­le­riy­le kar­şı­la­şa­cak.”

HEDEF YÜZDE 20 BÜYÜME

Sektörün durağan seyrettiği bir dönemde Mars Lojistik olarak yüzde 20 büyüme hedeflediklerini kaydeden Tulgar, “Bu yılki ciro beklentimiz 600 milyon lira.  Japon ortağımız Hitachi ile de uzak doğudaki gücümüzü arttıracağız” dedi.

Murat GÜLDEREN- BUGÜN GAZETESİ

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.