Lojistik taşımacılarla umutlanıyor

Lojistik taşımacılarla umutlanıyor

Ekonominin nabzını tutmak için en önemli göstergelerden birini oluşturan uluslararası taşımalarda krizin etkisinin azaldığını gösteriyor. Taşımacılık...

Ekonominin nabzını tutmak için en önemli göstergelerden birini oluşturan uluslararası taşımalarda krizin etkisinin azaldığını gösteriyor. Taşımacılık sektörü gelirleri 2010 yılının ilk 4 ayında, 2009 yılının ilk 4 ayına göre yüzde 9.5 oranında arttı. ?İş hacminin 4.1 milyar dolardan 4.5 milyar dolara çıkmasını önemli bir mesaj olarak değerlendirmek gerekir,? diyen Logitrans Transport Lojistik Fuarı Müdürü Altınay Bekar, ?Sektör temsilcilerinin verdiği rakamlar, toparlanmanın başladığını gösteriyor? diyerek şunları söyledi: ?Belirtilen dönemlerde navlun gelirleri yüzde 6.5 artışla 1.9 milyar dolardan 2.04 milyar dolara çıkmış bulunuyor. Üstelik 4-5 aylık süreç verilerine göre taşımalarda yaşanan yüzde 22 artış ile kapasite fazlalılığı da yavaş yavaş aşılıyor. İlk 5 ayda 356 bin 493 olan ihraç taşıma sayısı 436 bin 009 şeklinde gerçekleşmiş bulunuyor. İhracatımız da aynı dönemde yüzde 16 artmış durumda.?

İthalat rakamlarına değinen Altınay Bekar; ?İthalatta yüzde 18 artışla 161 bin 777 sefer gerçekleşmiş bulunuyor? diyerek; ?Türk araçlarının ithal taşımalardan aldığı pay ise yüzde 77?den 69?a inmiş durumda. Açıklanan verilere göre Ocak-Mayıs belge sayısında yüzde 13, TIR karnesi kullanımında da yüzde 18.4 artış oldu? şeklinde konuştu.

Gelişmelerin yatırımları da özendirdiğini bunun da Logitrans Transport Lojistik Fuarı?na yansıdığını belirten Altınay Bekar, ?Şirketler filo yatırımları yapmaya başladı. Filolar yenileniyor. Eski araçlar satılıp yenileri alınıyor. Komple yeni yatırımlar da var. Bu arada ikinci elde yeni pazarlar oluşuyor. Krizden batılı ülkeler gibi etkilenmeyen İran, Irak, Orta Asya ülkeleri bu sayede önemli bir ikinci el pazarı oluşturuyor? görüşünde.

Logitrans Transport Lojistik Fuarı

4. Logitrans Transport Lojistik Fuarı, EKO Fuarcılık tarafından 4-6 Kasım 2010 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi?nde düzenlenecek. Logitrans Fuarı?nın hizmet sektöründen ağırlıklı katılımcı profilini karayolu taşımacıları, 3?üncü ve 4?üncü Parti lojistik şirketleri, demiryolu ve denizyolu acenteleri, havayolları, liman otoriteleri, tedarik zinciri yöneticileri, sigorta ve finans kurumları oluşturuyor. Sektörün endüstriyel ayağından ise depolama ve raf sistemleri, forklift, istif makineleri ile depo ekipmanları, yazılım ve otomasyon çözümleri, araç takip ve filo yönetim sistemleri, sinyalizasyon teknolojileri, ticari araçlar, yedek parçaları ve aksesuarları ile çekiciler fuarda sergilenecek ürünler arasında yer alıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.