Lojistik Ödülleri Logitrans'ta sahiplerini buldu

Lojistik Ödülleri Logitrans'ta sahiplerini buldu

Uluslararası taşımacılık firmalarını bir araya getiren fuarda, Lojistik Ödülleri Atlas, 3’üncü kez dağıtıldı. Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa...

Uluslararası taşımacılık firmalarını bir araya getiren fuarda, Lojistik Ödülleri Atlas, 3’üncü kez dağıtıldı. Ekonomi Bakan Yardımcısı

Mustafa Sever törende yaptığı konuşmada, son 10 yılda büyük gelişme gösteren lojistik sektörüne 2023 hedeflerine ulaşmada büyük görevler düştüğünü söyledi.

Uluslararası şirketlerin tüm lojistik, telematik ve taşımacılık değer zincirini kapsayan ürün ve hizmetlerini sergiledikleri 6. logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda, 3. Lojistik Ödülleri sahiplerini buldu.

Lojistik Ödülleri töreninde birer konuşma yapan UND Başkanı Engin Ruhi Özmen ve UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin’in yanı sıra törene katılan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, yaptığı konuşmada, özellikle son 10 yılda lojistik sektöründe önemli gelişmeler kaydedildiğini, Dünya Bankası Lojistik Performans Endeksine göre 2010 yılında 155 ülke içinde 39. sırada olan Türkiye’nin, 2012 yılında 27. sıraya yükselttiğini belirtti. Sever sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hedefimiz, ülkemizi 2015 yılında 22. sıraya taşımak, 2023 yılında ise ilk 15’te yer almasını sağlayacak tedbirleri ivedilikle hayata geçirmektir. Cumhuriyetimizin 100. Yılında dünyanın en büyük ilk on ekonomisi arasında olan, 2 trilyon dolar GSMH’ya sahip, kişi başı milli geliri 25 bin dolara ulaşmış, 500 milyar dolar ihracat yapan ve toplamda 1,2 trilyon dolar dış ticaret hacmi bulunan bir Türkiye’yi yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hiç şüphe yok ki, bu hedeflere ulaşmada taşımacılık ve lojistik işletmelerine büyük görev düşmektedir. 3.000 firması ve 400.000 çalışanı ile yaklaşık 80 milyar TL büyüklüğe ulaşan lojistik sektörünün değerli temsilcilerine, ülkemiz ihracatına ve ekonomisine katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”

Messe München ve EKO Fuarcılık Ltd. Şti. ortaklığı ile EKO MMI Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar alanında yapılan ödül töreninde, EKO MMI Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun da bir konuşma yaptı. “Türkiye’nin ekonomik gelişimine vazgeçemeyeceğimiz katkılarda bulunan taşımacılık ve lojistik şirketlerinin her biri; yarışmasalar da, ödül almasalar da övgüye değer işler yapıyor” diyen Altun konuşmasına şöyle devam etti: ““Tam bir itimat ilişkisi içinde sürdürdüğümüz çalışmamıza ödül başvurusunda bulunan ve güven içerisinde, neredeyse şirket sırrı niteliğindeki bilgilerini bizlerle paylaşan, yarışan ve emsallerinin önüne geçen şirketleri ödüllendirdik. Bu yarışmanın sağlıklı ve adil bir şekilde gerçekleşmesi için sektörün sivil toplum örgütleri ile mesleki yayınlarının temsilcilerinden oluşan 13 kişilik jürimiz, titizlikle çalıştı ve ödüle layık bulduklarını belirledi. Bunun için kendilerine teşekkür ediyorum.”

ÖDÜL KAZANANLARIN LİSTESİ 

Lojistik Proje Ödülleri:

GullsEye Liman Otomasyon Projesi, SoftTech   

Otomatik Palet İstifleme Robotu 'Paşa', ÜÇGE Depo Raf Sistemleri    

   

Meslek örgütü üyeliklerine göre:                         

Uluslararası Hava Taşıma Firmaları, THY Cargo  

Demiryolu Taşıması Firmaları, KALE Nakliyat     

Uluslararası Deniz Taşıması,  BATI Nakliyat

Liman İşletmecileri, MERSİN Liman İşletmeciliği

          

Ulaştırma Bakanlığı belgelerine göre:                 

Uluslararası Ticari Eşya Taşımacıları C2, SARAS Taşımacılık          

Yurtiçi Lojistik İşletmecileri L1, NETLOG Lojistik

Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri R2, OMSAN Lojistik

Uluslararası Lojistik İşletmecileri Dalında L2, EKOL Lojistik

[gallery order="DESC" columns="2"]

 

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.