Lojistik firmaları ürünlerinin çalınmasından bıktı

Lojistik firmaları ürünlerinin çalınmasından bıktı

Türkiye'nin önde gelen lojistik firmalarının temsilcileri Gebze’de bir araya geldi. Firma yetkilileri, son yıllarda artan kamyon ve tırlarla taşıdıkları...

Türkiye'nin önde gelen lojistik firmalarının temsilcileri Gebze’de bir araya geldi. Firma yetkilileri, son yıllarda artan kamyon ve tırlarla taşıdıkları ürünlerinin çalınmasının önüne geçilmesini istedi.

Yurtiçi ve yurtdışı lojistik faaliyetleri gösteren firmalarının önde gelen isimlerinden Servicexpress, Netlog Lojistik Grubu, Alışan Grubu, Horoz Lojistik, TLS Lojistik ve Borusan Lojistik'in yetkilileri Gebze'de bir araya gelerek sektörün kanayan yarası haline gelen taşınan ürünlerin çalınmasıyla ilgili sorunu masaya yatırdı. Lojistik firmaları hırsızlık olaylarının son yıllarda büyük artış gösterdiğini dikkat çekerek yetkili kurumların devreye girerek bu işin bir ana önce sonlandırılmasını istediler. Yaşanan hırsızlık olayları sonucu Lojistik firmalarının ciddi derecede zarar gördüklerini dile getiren yetkililer, her yıl milyonlarca dolar değerinde ürün yüklü binlerce tır ve kamyonun çalındığını, bunun sonucunda hem sektör firmalarının hem de ürünü üreten işletmeleri büyük zararlar ettiğini ifade etti.

Eskiden hırsızlık olaylarının genellikle sahte evraklarla gerçekleştirildiğine dikkatleri çeken firma yetkilileri, "Önceki yıllarda hırsızlık olayları genellikle sahte ehliyet, araç ruhsatları, K belgesi kullanılarak yapılıyordu. Ama son dönemde bu tür hırsızlık vakalarının ‘emniyeti suistimal’ kapsamına alınmasıyla cezaların caydırıcı olmaması nedeniyle artık sahte evraka bile gerek duymuyorlar. Daha önceleri bu tür hırsızlık olaylarında çalıntı araç kullanırken, şimdi buna gerek duymuyorlar" diye konuştu.

 

ÖZGÜR KOCAELİ

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.