Lojistiğin E(k)mekçi Kadınları

Lojistiğin E(k)mekçi Kadınları

Kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal hakları ve başarıları, her yıl 8 Mart’ta “Dünya Kadınlar Günü” ya da “Dünya Emekçi Kadınlar Günü”...

Kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal hakları ve başarıları, her yıl 8 Mart’ta “Dünya Kadınlar Günü” ya da “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanıyor.

Lojistik ile ilgili faaliyetler; zordur, yoğun iş gücü gerektirir ve fedakârlık (7 / 24 çalışmak, uzun süre sevdiklerinden uzakta çalışmak vb.) ister ve sanki erkek egemen faaliyetler gibi görülür oysaki lojistik işi, sadece erkeklerin tekelinde değildir.

Lojistik işinde farklı görev ve pozisyonda çalışan birçok lojistikçi kadın tanıyorum. Hepsi; yüksek performans sergiliyor, etkili müşteri odaklı çözümler sunuyor ve başarılı işler yapıyor.

Ayrıca kadınların, lojistik işi için doğal yetenekleri vardır. Örneğin; çocuklarını okul ve sosyal faaliyetlere yetiştirmek için filo yönetimi ve rota planlaması yapan, 5S’e taş çıkartacak şekilde evinin düzenini ve temizliğini sağlayan, soğuk zinciri kırmadan buzdolabındaki envanteri iyi yöneten, tehlikeli madde kurallarına uygun şekilde temizlik malzemelerini depolayan ve stok yönetimini yapan, akşam çorba, pirinç pilavı, patlıcan musakka ve cacıktan oluşan muhteşem yemekleri tam zamanlı masada hazır tutan ve en önemlisi de dünyanın en iyi, en güvenli, en kaliteli ve aynı zamanda bedava deposuna sahip olan kadınlardır.

Dünya, kadınlar ile güzeldir.

Lojistik, kadınlar ile daha güzeldir.

Onlar; lojistiğin çiçeğidir, misk-i amberidir, zarafetidir, güzelliğidir, vicdanıdır, aklıdır, korumacıdır, herkesin kazanmasını ve mutlu olmasını ister….

Onlar, lojistiğin e(k)mekçisidir.

Onlar, bütün çalışan kadınlar gibi ekmek ve emek kadar kutsal iş yapıyor.

Daha çok kadın, lojistik işi ile ilgilenmelidir. Bunun için daha çok kadının, lojistik işine girmesi teşvik edilmelidir.

Bütün lojistikçi kadınların, Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

Lojistiği ve bütün kadınları seviyoruz.

NOT: Kadına şiddete, şiddetle karşıyım. Sadece kadına yapılan şiddete değil herkese yapılan şiddete.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.