Logitrans Transport Lojistik Fuarı kapılarını bugün açtı

Logitrans Transport Lojistik Fuarı kapılarını bugün açtı

İstanbul Fuar Merkezi’nde 6’ıncı kez düzenlenen logitrans Fuarı, katılımcılara dünya devleriyle yeni işbirliği olanakları yaratarak bölgenin en...

İstanbul Fuar Merkezi’nde 6’ıncı kez düzenlenen logitrans Fuarı, katılımcılara dünya devleriyle yeni işbirliği olanakları yaratarak bölgenin en büyüğü olma iddiasını sürdürüyor.

Lojistik fuarı organizatörü EKO Fuarcılık ve Alman fuarcılık devi Messe München işbirliği ile düzenlenen logitrans Transport Lojistik Fuarı, uluslararası pazarları hedefleyen ve büyümek isteyen Türkiye’nin önde gelen lojistikçilerini, yeni işbirlikleri ve ortaklıklar kurmak üzere dünya devleriyle buluşturdu.

Yüzde 15 büyüyerek 11.500 metrekareye ulaşan ve Münih-Şanghay hattı arasındaki bölgenin en büyük fuarı olma iddiasında olan logitrans Transport Lojistik Fuarı’na bu yıl 17 ülkeden 200 civarında firma katıldı. Yüzde 49’u Ürdün’den Yeni Zelanda’ya uzanan katılımcı ülkeler arasında Almanya’dan 33, İtalya’dan 22, Avusturya’dan 15 dev firma yer aldı.

Messe München İdari Direktörü Gerhard Gerritzen, TOBB Ulaştırma ve Lojistik Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu, Almanya İnşaat ve Kentsel Gelişim Bakanlığı Federal Taşımacılık Direktörü Birgitta Worringen, Ulaştırma Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Hamza Demirdelen ve Bremen İstihdam ve Limanlar Senatörü Dr. Heiner Heseler’in katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde konuşma yapan EKO Fuarcılık Genel Koordinatörü İlker Altun: “Tam anlamıyla uluslararası fuar niteliğine sahip bulunan logitrans, aynı zamanda tam bir uluslararası lojistik etkinlik sahası olarak kurgulanmaktadır. 2013, bu dönüşümün somutlaşacağı bir yıl olacaktır.” şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük markaları ile Türkiye’nin önde gelen firmalarını buluşturan logitrans’ın hedefi; hem değişik ölçekli projelerin hedef lojistikçilerinin seçileceği hem de küresel projelerin paylaşılacağı bir ortam yaratmak. logitrans’ın en önemli özellikleri arasında ise katılımcı çeşitliliğine verdiği önem yer alıyor. Deniz, hava, kara ve demiryolu taşımacılarının tümünün temsilcilerinin bulunduğu logitrans’ta, limanlar ve intermodal taşımacılık ile çevreye duyarlı, sürdürülebilir lojistik modelleri fuarın ana temasını oluşturuyor. Dünyanın önde gelen liman otoriteleri ile denizcilik şirketleri de fuara büyük ilgi gösteriyor.

[gallery columns="2"]

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.