LNG tankerleri Süveyş’ten indirimli geçecek

LNG tankerleri Süveyş’ten indirimli geçecek

Süveyş Kanal İdaresi, Amerikan Körfezi ile Arap Körfezi, Hindistan ve doğusundaki limanlar arasında faaliyet gösteren LNG tankerlerinin geçişinde indirim uygulayacak.

Süveyş Kanal İdaresi (SCA), Amerikan Körfezi ile Arap Körfezi, Hindistan ve doğusundaki limanlar arasında faaliyet gösteren LNG tankerlerinin geçişinde indirim uygulayacak.

İndirim dolu ya da balastlı haldeki tankerleri kapsıyor. İndirim oranı varış ya da çıkış limanının konumuna bağlı olarak belirlenecek. Arap Körfezi ve Koçi Limanı’na kadar olan Batı Hindistan limanları için yüzde 30, Koçi Limanı’nın doğusundan Singapur Limanı’na kadar olan limanlar için yüzde 40 ve Singapur Limanı ve doğusundaki limanlar için yüzde 50 oranında indirim uygulanacak.

İndirime hak kazanabilmek için geçişten önce SCA’dan talepte bulunulması gerekiyor. Ayrıca gemi, çıkış ve varış limanları dışında herhangi bir limana ticari amaç ile uğramayacağına dair geminin işletmecisi tarafından yazılı olarak taahhüt edilecek. Ticari olmayan bir amaçla bir limana uğranması durumunda, uğramanın amacının yazılı olduğu bir belge liman idaresi tarafından SCA’ya sunulacak. Şirket ayrıca son çıkış limanından alınan çıkış tarihinin belirtildiği bir belge ile ilk varış limanından alınan varış tarihinin belirtildiği bir belgeyi SCA’ya sunacak.Geçiş ile ilgili tüm belgeleri 60 gün içerisinde SCA’ya verilmesi gerekiyor.

Kaynak: worldmaritimenews.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.