Limanda 2 bin araç bekliyor

Limanda 2 bin araç bekliyor

 Güney Kore'den yola çıkan, içerisinde 7 bin adet otomobil, cip ve kamyonet türü araç bulunan Panama bandıralı Ladybug isimli gemi, İskenderun Limanı'na...

 

Güney Kore'den yola çıkan, içerisinde 7 bin adet otomobil, cip ve kamyonet türü araç bulunan Panama bandıralı Ladybug isimli gemi, İskenderun Limanı'na yanaştı. Gemide bulunan ve Irak'a gönderileceği öğrenilen 2 bin 900 adet araç, görevliler tarafından limana indirildi.

Limakport Liman Müdürü Oğuz Tümiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, geminin bundan böyle düzenli olarak İskenderun Limanı'na uğrayacağını belirterek, “Güney Kore'den gelen ve içerisinde 7 bin adet otomobil, cip ve kamyonet bulunan gemi, Irak'a gönderilecek 2 bin 900 aracı limanımıza indirdikten sonra ülkemizden ayrılacak” diye konuştu.

Tümiş, araçların 10-15 gün süresince limanda kalacağını, daha sonra karayolu ile Irak'ta faaliyet gösteren firmalara teslim edileceğini ifade etti.

Bu büyüklükteki bir Ro-ro gemisinin ilk defa İskenderun Limanı'na yanaştığını belirten Tümiş, araçların 24 saatten kısa bir süre içerisinde tahliye edildiğini söyledi.

Gemideki diğer araçların, çeşitli Avrupa ülkelerine götürüldüğü öğrenildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.