Levent Özen Kimdir? Ne İş Yapıyor?

Levent Özen Kimdir? Ne İş Yapıyor?

Levent Özen, 5 Ekim 1969 yılında Ankara’da doğdu. Terazi burcu olan Levent Özen’in, yükselen burcu ise “akrep”! 60’lı kuşağın temsilcilerinden ve baba tarafı Trabzon Sürmene, anne tarafı ise Özbekistan göçmeni.

İlk, orta ve liseyi Ankara’da okudu. Üniversite hayatı ise yine aynı şehirdeydi. ODTÜ Fizik mezunu olan Levent Özen. Üniversite hayatıma kadar hiç kalmadan okudu ama İngilizce hazırlık sonrası başladığım fizik bölümünde iki yıl üst üste sınıf tekrarı yaptı. Sonraki yılları kalmadan atlattı ama son sınıfta işe başladığım için kaydını bir yıl dondurdu. Toplamda 9 yılda mezun olmayı başardığı ODTÜ Fizik, ona hem güzel bir gelecek hem de unutulmaz arkadaşlıklar kazandırdı.

Bilişim ve Demiryolu Hayatı

Üniversite yıllarında ilgilendiği “bilgisayar ve bilişim sistemleri” hem üniversite hayatında, hem de mesleki kariyerine yön veren ana unsur oldu.

Yaklaşık 3 ay boyunca İngilizcemi ilerletmek için bulunduğu İngiltere’nin dışında yurtdışına çıkmayan Levent Özen, öğrenciyken çalışmaya başladığım Siemens ile tanıştığım raylı sistemler sayesinde pek çok ülkeye seyahat etti. Bilişim sistemleri konusunda pek çok eğitim aldı.

Emin Can Özen adında bir oğlu olan Levent Özen. Askerlik sonrası iş için gittiği Bursa’da uzun yıllar yaşadı. Yine Siemens ile devam ettiği çalışma hayatı, Çemtaş ve Yapı Merkezi firmalarında da sürdü. Raylı sistemler ve bilişim teknoloji konularında kendimi geliştirdikten sonra kendi firması Özenray’ı ve SUCUDO’yu kurdu.

Hem demiryolu hem de medya yayıncılığı konularında çalışan Levent Özen, RayHaber, TeleferikHaber, RaillyNews ile başlayan sektörel yayıncılığa, 25’in üzerinde farklı dillerde yayın yapan web siteleriyle devam ediyor.

Kendisine başarılar dileriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum