Kurtarma gemisine onun adı verildi

Kurtarma gemisine onun adı verildi

Akdeniz´de sığınmacıları kurtarma görevini sürdüren `Professor Albrecht Penck´ isimli gemiye, Eylül 2015´te Bodrum açıklarında boğularak ölen Suriyeli Alan Kurdi´nin adı verildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın İstanköy adasına şişme botla geçmeye çalışırken, 2 Eylül 2015'te annesi ve kardeşi ile birlikte boğularak hayatını kaybeden üç yaşındaki Alan Kurdi´nin cansız bedeni Bodrum sahilinde bulunmuştu.

Alan Kurdi'nin  sahildeki yürek burkan o hali Doğan Haber Ajansı muhabirince fotoğraflanmış; fotoğraf tüm dünyada ses getirmiş; uluslararası camiada mülteci krizinin yeniden tartışılmasına neden olmuştu.

Alman yardım kuruluşu olan Sea-Eye, Akdeniz´de kurtarma faaliyetlerini sürdüren `Professor Albrecht Penck´ adlı geminin ismini değiştirerek `Alan Kurdi´ yaptı. Yeni ismi ile hayat kurtarmaya devam edecek gemi için İspanya´nın Balear Takımadaları'na ait Mayorka adasında bulunan Palma de Mallorca´daki bir limanda tören düzenlendi. Törene Alan Kurdi´nin babası Abdullah Kurdi,  halası Tima Kurdi, politikacılar, dernek görevlileri, gönüllüler ve bölgede yaşayanlar katıldı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.