Kullanıcılar dizeli tercih ediyor

Kullanıcılar dizeli tercih ediyor

Artan yakıt fiyatları otomobil kullanıcılarının da tercihlerinde değişikliğe gitmelerine sebep oluyor.  Kullanıcılar eskiden dizel araçların bakım...

Artan yakıt fiyatları otomobil kullanıcılarının da tercihlerinde değişikliğe gitmelerine sebep oluyor.  Kullanıcılar eskiden dizel araçların bakım ve parçalarının daha maliyetli olduğunu düşündüklerinden doğrudan benzinli otomobile yöneliyorlardı. Ancak sürekli artan benzin fiyatları kullanıcıların dizel otomobilleri ağırlıklı olarak tercih etmesini gündeme getirdi.

www.otoalsat.com internet portalı otomobil kullanıcılarının tercihlerini inceledi. Otoalsat.com kullanıcılarının katıldığı ve 2387 kişinin cevapladığı ankette, kullanıcıların otomobil alırken birinci tercihinin dizel yakıt seçeneği olduğu ortaya çıktı. Dizel yakıtı LPG?li araçlar takip ediyor, benzinli otomobili ise kullanıcılar ancak üçüncü tercih olarak seçiyorlar. Çevreci araçlar olarak da bilinen hybrid otomobiller Türkiye'de henüz fazla yaygınlaşmamış olsa da kullanıcıların tercihleri arasına girmeyi başarmış durumda. Diğer yandan, dizel araç ve benzinli araçların fiyatlarının da birbirine yaklaşmış olması bu tercihi yoğunlaştırdı. Belli ki tüketiciler, dizelin performans ve sarfiyat açısından ekonomikliğini de önemsiyorlar.

Otoalsat.com anket sonuçları:

Dizel               %56      1336 kişi

LPG                 %21      479 kişi

Benzin            %15      358 kişi

Hybrid            %9        214 kişi

Toplam : 2387 kişi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.