Küçük motorlu araçlar gözde oldu

Küçük motorlu araçlar gözde oldu

İkinci el otomobil piyasasında, akaryakıt fiyatlarındaki artışın da etkisiyle 1200 ve 1500 arasında motor gücüne sahip otomobillerin daha fazla prim yaptığı...

İkinci el otomobil piyasasında, akaryakıt fiyatlarındaki artışın da etkisiyle 1200 ve 1500 arasında motor gücüne sahip otomobillerin daha fazla prim yaptığı bildirildi.

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, kış mevsiminden çıkılmasıyla ikinci el otomobil sektöründe piyasanın kıpırdanmaya başladığını söyledi.

Havaların ısınmasıyla alım satımların daha da hızlanacağını ifade eden Yanık, 2011 ilkbaharı ve yazından umutlu olduklarını söyledi.

Özellikle benzin fiyatlarındaki artışın ve litresinin 4 liranın üzerine ulaşmasının dizel araçlara olan talebi yükselttiğini vurgulayan Yanık, şöyle konuştu:

“Dizel ile birlikte benzinli olanların küçük motorlularına ilgi yoğun. Talepte ilk sırada dizel, ikinci sırada küçük motorlu benzinliler, üçüncü sırada LPG'li otomobiller var. Önceden galeriye gelen alıcılar, güçlü otomobil isterdi. Şimdilerde kilometrede en fazla 25 kuruş yakıt harcayanları soruluyor. Artık iyi otomobil, güçlü olan değil az yakan oldu.”

Yanık, 1200-1500 arasındaki güce sahip motorlu benzinli araçlar ile dizel otomobillerin yoğun ilgi görmesinden dolayı daha fazla prim yaptığını dile getirerek, “Çünkü çok satılıyor. Bu dönemde dizel otomobil alan zarar etmez. LPG'ye ilgi ise eskisi gibi çok değil” dedi.


LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.