Krone, ‘direkt satış’ yöntemiyle avantajlar getirecek

Krone, ‘direkt satış’ yöntemiyle avantajlar getirecek

Alman treyler markası Krone, yeni dönemde satışlarını bayiler üzerinden değil, fabrikadan direkt müşteriye ulaştırma şekline dönüştürüyor.

Bir süre önce ortağı olduğu Doğuş Otomotiv ile yollarını ayıran Alman treyler markası Krone, yeni dönemde satışlarını bayiler üzerinden değil, fabrikadan direkt müşteriye ulaştırma şekline dönüştürüyor.

Almanya’nın kendi ülkesi dışındaki tek üretim tesisi olma özelliği taşıyan Krone’nin Tire’deki fabrikası, yeni tanıtım ataklarıyla ‘uluslararası pazarların yanı sıra ulusal pazarda ben de varım’ demeye hazırlanıyor. Bu amaçla fabrikanın kapılarını sektör basını mensuplarına açan kuruluş, aralarında Almanya Aşağı Saksonya Bölgesi Ekonomi Bakanı Olaf Lies’in de bulunduğu 40 kişilik Alman ticaret heyetini ağırladı.

Krone Holding Yönetici Ortağı Bernard Krone,  Krone Türkiye CEO’su Rıza Akgün ve Genel Müdür Semih Pala’nın ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonda, kurumun yeni pazarlama stratejisi tanıtılarak, fabrikadaki yenilikler paylaşıldı.

bernard-krone.jpg

“Almanya dışında üretim yaptığımız tek ülke”

Almanya dışında sadece Türkiye’de üretim yaptıklarını ifade eden Holding Yönetici Ortağa Bernard Krone, Doğuş Otomotiv ile başladıkları İzmir Tire Krone fabrikası yatırımını kısa süre önce tek başına yürütmek üzere devraldıklarını vurgulayarak şöyle devam etti: “Almanya dışında üretim ve satış sonrası destek verdiğimiz tek ülke Türkiye.  Türkiye’de uzun vadeli bir strateji uygulayacağız. Treyler piyasasında Türkiye ve çevre ülkelerde çok etkili olmayı planlıyoruz. Bizim başarımız, Türkiye’de yatırım yapmayı düşünen Alman girişimcilere de örnek olacaktır.”

riza-akgun-001.jpg

“Müşteri talep edecek, biz en uygun şartlarda yapacağız”

Krone’nin kataforez ve toz boyaya geçen ilk treyler üreticisi marka olduğuna değinen Krone Türkiye CEO’su Rıza Akgün de, “Krone, Türk pazarını çok önemsiyor.  Burada da, Almanya’da uyguladığımız doğrudan satış yöntemini uygulamak istiyoruz. Müşteri de bu yöntemi doğru buluyor. Yeni dönemde, müşteri bize gelmeyecek, biz müşterinin ayağına gideceğiz. Müşteri taleplerini bildirecek, biz de en uygun şartlarla ürünü kendisine teslim edeceğiz.  Tire’de teknik bölümümüz ufak tefek değişiklikleri yapabiliyor. Büyük değişiklikleri Almanya’ya bırakıyoruz. 23 yetkili servisimiz var, sayılarını daha da artırmayı planlıyoruz. 60 ay vade sunduğumuz bir finansman desteği de vermeye başladık. İkinci elde araç alım, satım ve takas hizmeti verecek Krone USED’i devreye alıyoruz” diye konuştu.

Hedef, Kuzey Afrika ve Türk cumhuriyetleri

Bu yılı ‘kaybedilmiş bir yıl’ olarak nitelendirenlere katılmamanın mümkün olmadığını kaydeden Akgün şöyle devam etti: “ Bu yılı 1500 civarında kapatma arzusundayız.  Tek parti iktidarının da gelmesiyle 2016’nın daha verimli geçeceğini umuyoruz. Tire fabrikamız için 35 milyon euroluk bir yatırım yapıldı.  Yıllık treyler üretim kapasitemiz  10 bin adetleri buluyor.  Müşterilerimiz, Almanya’daki kalite neyse, Tire fabrikamızdan çıkan ürünlerde de onu bulacak.  Kuzey Afrika’ya yönelik iki yeni araç geliştirdik, önümüzdeki dönemde Kuzey Afrika pazarının dışında Türk cumhuriyetlerine de satış yapmayı hedefliyoruz.”

Frigo hariç, her türlü treyler Tire’de üretilecek

Krone Türkiye CEO’su Rıza Akgün, frigo haricinde Almanya’da üretilen tüm treylerleri Tire’de üretebileceklerini kaydederek, “Frigo için çok daha fazla yatırım gerekiyor. O nedenle, şu an diğer ürünlere odaklanıyoruz. Önümüzdeki dönemde frigo yatırımı da gündeme gelebilir” açıklamasını sözlerine ekledi.

DİĞER FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

krone-turkiye.jpeg
Krone'nin Türkiye'deki Tarihi

Krone ticari araçların Türkiye’de satışı 2003-2013 arası Doğuş Otomotiv tarafından gerçekleştirilmekteydi. 2007 yılında Krone ve Doğuş’un imzaladığı ortak girişim sözleşmesi doğrultusunda İzmir, Tire’de treyler üretmek amacıyla treyler fabrikası kuruldu. Yeni treyler fabrikasına yaklaşık 35 milyon euroluk yatırım yapıldı. Tesisin faaliyete geçmesi ilk etapta 2009 yılının birinci çeyreği için planlanmıştı, ancak tüm dünyaya yayılmış olan ekonomik kriz nedeniyle 2012 yılının sonuna ertelendi. Tesis resmi olarak 2013 yılının Nisan ayında açılmıştır. Krone, Türkiye’deki yatırımlarına devam etmek istediğinden ve Doğuş da 2014 yılında hizmet sektörüne daha fazla odaklanacağını belirttiğinden dolayı, 2015 yılı başında, üretim tesisinin %100'ünün Krone mülkiyetine geçmesini düzenleyen bir sözleşme imzalandı.

TÜRKİYE'DEKİ ÜRETİM BANTLARINDAN ÇIKAN KRONE ÜRÜNLERİ

Krone Profi Liner, Krone ailesinin en yetenekli üyesi olup, Tire'deki üretim merkezinde en çok üretilen üründür. Gerçek bir nakliye uzmanı olan Profi Liner, içecekler, kafesli kutular gibi özel bir yüke bağlı kalmayarak her türlü yükü taşıma kapasitesine sahiptir.

Yüksek kalite kataforez boyası (KTL) ve toz kaplaması sayesinde kusursuz bir korozyon korumasına sahip olan Krone Profi Liner, son derece güvenilirdir. Sağlam şasisi, çelik ön duvarı ve arka kapısı, Krone Profi Liner'ı 6.250 kg'lık şaşırtıcı seviyede düşük ağırlığıyla son derece dayanıklı kılar.

Profi Liner, müşterilere zorlu taşıma koşullarında ihtiyaç hissettikleri nakliye çözümlerini sunabilmek amacıyla, 1150 mm'lik 5. Teker yüksekliği ve 102 mm'lik boyun yüksekliği ile Türkiye'deki pazarın taleplerine uygun hale getirilmiştir.

Profi Liner’da; olabilecek en başarılı ve pratiğe uygun yükleme güvenliğini sağlamak için Multi Lock dış çerçeve ile her 100 mm için üniversal bir yükleme güvenliği imkanı ve EN 12642 Code XL, VDI 2700 yükleme güvenliği sertifikası mevcuttur. Profi Liner, aynı zamanda bir Krone Treyler Aksına veya diğer bilinen üreticilerin aks veya hava süspansiyonlarına sahiptir ve talebe bağlı olarak, bakım kutusu ve taze su deposu gibi piyasada mevcut olan ilave donanımlarla da donatılabilir.

krone-profi-liner.jpg

Profi Liner HD

Krone Profi Liner'ın HD sürümü de mevcuttur. 12,440 mm uzunluğundaki plato aracı pratiğe uygun bir konteyner kilidine ve 8 çift payanda cebine sahiptir. Son derece dayanıklı olan zemin "çelik bölmelerden" meydana gelir. Krone Profi Liner HD öncelikle esnek kullanım imkânlarıyla öne çıkar, çünkü hem paletlerin hem de 20 ft ila 40 ft arasındaki konteynerlerin taşınması için tasarlanmıştır.

krone-profi-liner-plato.jpg
Profi Liner Plato

Farklı malzemelerin açık olarak nakledilmesi için Profi Liner Plato ideal bir çözümdür. Bu son derece dayanıklı araç, 5 adet ekstra güçlü çelik araç duvarı ile donatılmıştır ve ağır mermer taşlarının bile problemsiz bir şekilde taşınmasını sağlar.

krone-mega-liner.jpg
Mega Liner

Türkiye piyasasında talep gören bir diğer araç da 80 mm'lik boyunlu Krone MegaLiner'dır. 100 m³'lük yükleme hacmi sayesinde her türlü talebi karşılayan bir yükleme verimine sahiptir. Bu, daha alçak olan şasisi sayesinde mümkün olur. Ayrıca Mega Liner, 500 mm'lik kaldırma yüksekliğine sahip hidrolik tavanı sayesinde en kısa yükleme ve indirme sürelerini sağlar. Bunun dışında Mega Liner pratiğe uygun, sayısız detaylara da sahiptir. Aracın yapısı EN 12642 Code XL'ye göre sertifikalıdır ve kusursuz bir sürüş güvenliği sağlamak amacıyla, seri olarak EBS modülatörüne ve RSS (Roll Stability Support) stabilite sistemine sahiptir.

Çelik ön duvarı içeriden baskı plakalarla güçlendirilmiştir; 30 mm kalınlığındaki çok katlı plaka zemin su geçirmez olarak yapıştırılmıştır; tüm kesişme alanları ayrıca takviyelidir. Taban, maksimum 7.000 kg'lık forklift aks yüküne kadar forklift yükleri için tasarlanmıştır. Mega Liner, ayrıca ödüllü MultiLock dış çerçeve ile de donatılmıştır.

Özellikle uluslararası taşımacılıkta kullanım için Mega Liner'ın TIR donanımı son derece pratiktir. Gümrük mühürü, Avrupa Birliği'nin içinde ve dışında çalışan nakliye şirketlerinin şartlarına özel olarak geliştirilmiştir. Dış çerçeve üzerindeki tente kenetleri ve ayrıca kilit teknolojisindeki ayrıntılı çözümler taşıma bölmesinin izinsiz olarak açılmasını önlemektedir. Mega Liner, Huckepack versiyonuna ek olarak demiryolu taşımacılığında da kullanılabilir.

krone-box-liner.jpg
Box Liner

Krone'nin konteyner şasileri son derece dayanıklıdır ve bu sayede zorlu günlük çalışmalar için özel olarak tasarlanmıştır. Box Liner eLTU5 Plus ile Krone, her türlü konteyner taşıması için uygun olan, çok fonksiyonlu bir konteyner şasisi sunar. Böylece 1x40 ft, 2x20 ft, 1x20 ft, 1x20 ft merkezi (30 tona kadar), 1x20 ft arkadan bağlı, 1x30 ft arkadan bağlı veya 45 ft tünelli konteyner (Gooseneck) nakil yapılabilir.

Oldukça basit ve son derece sağlam yapısının yanı sıra konteyner şasisi özellikle kolay kullanımı ve merkezi arka dışarı çıkarma, yüksekliği ayarlanabilir kilitler, standart dört adet kama ve geniş boyutlu lastik tamponlar gibi sayısız pratik donanım detayları ile dikkat çekmektedir. Başka bir artı noktası da, dorse king pinleri için iki pozisyonu ile yaygın kullanılan tüm çekici araçlar için uyarlanabilir olmasıdır.  

Krone Telematics Dry 2 cihazın ideal bir şekilde denetlenmesini sağlar; bu özellik, yerinde denetleme, fren sisteminden hata bildirimi, işletim türlerinin kaydedilmesi ve bağlantı durumu kontrolünü içerir. Krone Box Liner, Türkiye ve Afrika pazarlarına özel, 1.020 mm 5. teker yüksekliği ve 19,5 ft akslara sahip olarak sunuluyor.  

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.