Kötü hava, konteynerleri denize çekti

Kötü hava, konteynerleri denize çekti

11 Şubat 2020 tarihinde Finlandiya'daki Kotka Limanı’ndan Rotterdam'a ilerleyen 1,425 TEU kapasiteli OOCL Rauma konteyner gemisi fırtına nedeniyle yüklerini denize düşürdü.

2009 yılında inşaa edilen 1,425 TEU kapasiteli OOCL Rauma konteyner gemisi Almanya’daki Kieal Kanalı’nı geçtikten hemen sonra ağır hava koşulları nedeniyle yüklerini denize düşürdü..

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre konteyner gemisinden birden fazla konteyner denize düştü ve kayboldu. Denize düşen konteynerlerin içerisinde kağıt ve karton olduğu ifade edildi.

Sahil güvenlik yetkilileri, AHTS Guardian römorkörü ve bir uçak ile kaybolan konteynerleri aramak için çalışma başlatıldı. Yapılan arama sonucunda ise kayıp 5 konteynerden ikisinin görüldüğü ve kapakları açılmış bir başka konteynerin ise yerinin tespit edildiği, fakat şiddetli dalgalar ve fırtına nedeniyle arama çalışmalarının sekteye uğradığı belirtildi.

Hollanda Sahil Güvenlik gemileri, bir başka konteynerin konumunun tespit edildiğini duyurdu.

12 Şubat tarihinde sahil güvenlik ekipleri tarafından yapılan bir başka açıklamaya göre ise, 2 tanesinin içinde süt tozu olduğu anlaşılan toplamda 7 konteynerin kaybolduğu bildirildi. Teknik meselelerden dolayı çalışmaya katılan römorkörler Den Helder limanından geri döndüler.

oocl-rauma-konteyner.png

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.