Köstence-Pendik'e Ro-Ro hattı

Köstence-Pendik'e Ro-Ro hattı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkilerin her alanda giderek geliştiğini, bu gelişmenin en önemli alanlarından birinin...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkilerin her alanda giderek geliştiğini, bu gelişmenin en önemli alanlarından birinin de ulaştırma olduğunu söyledi.

Bakan Yıldırım basın toplantısında yaptığı konuşmada Romanya ile Türkiye arasında ulaştırma alanında işbirliğinin geliştirilmesinin hem Türkiye hem de Romanya için büyük önem taşıdığını kaydetti.

KÖSTENCE İLE PENDİK ARASINDA RO-RO SEFERLERİ

Romanya'nın Köstence Limanı ile Türkiye'nin Pendik Limanı arasında RO-RO seferleri için işbirliği prokotolü hazırlandığını kaydeden Yıldırım, iki liman arasında başlayacak RO-RO seferlerinin hem Türkiye hem de Romanya açısından büyük önem taşıdığı vurguladı. Görüşmede iki ülke ulaştırma ilişkilerinin detaylı bir şekilde ele alındığını sözlerine ekleyen Yıldırım, ulaştırma alanında geleceğe yönelik işbirliği planları oluşturacaklarını bildirdi.

BOAGİU'NUN KONUŞMASI

Romanya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Anca Boagiu da Türkiye'nin Romanya için son derece önemli bir komşu ülke olduğunu söyledi. Türkiye ile ulaştırma altyapı alanında ortak projeler gerçekleştirmek istediklerini belirten Boagiu, Köstence-Pendik deniz taşımacılığı işbirliği protokolunun bunlardan biri olduğunu bildirdi. Romanya'nın Avrupa Birliği'ne girmesi ile birlikte Köstence limanının öneminin bir kat daha arttığını sözlerine ekleyen Boagiu, limanın Tuna yoluyla Karadeniz'i orta kuzey ve Batı Avrupa'ya bağlayan bir kapı olduğunu kaydetti. Basın toplantısının ardından iki bakanın gözetiminde, U.N RO-RO İşletmeleri Şirketi Yöneticisi Sedat Gümüşoğlu ile Köstence Liman Müdürü Andrei Popa, Köstence Limanı'yla Pendik Limanı arasında RO-RO seferleri için işbirliği protokolünü imzaladı. Açılacak RO-RO hattı ile yıllık karşılıklı 300 seferle toplam 30 bin TIR taşınması hedefleniyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum