Korsanlar gemiye çıktı, kaptan yardım çağrısı yaptı

Korsanlar gemiye çıktı, kaptan yardım çağrısı yaptı

Korsanların bindiği tankerin kaptanı telsizde yetkililere seslendi. Kaptanın sakinliği övgü topladı; ''Onları sakinleştirmeye çalışıyorum ama acilen yardıma ihtiyacım var!'' VİDEO HABER

Korsanların saldırısına uğrayan bir petrol tankerinin Yunan kaptanı, kendisini köprüüstüne kilitledi ve Wight Adası açıklarında geminin kontrolünü on saat boyunca korsanlardan korudu.

VHF kanalından yardım istedi!

Gemiye kaçak olarak binmiş olan 7 korsan, mürettebatı öldürmekle tehdit ederek geminin kontrolünü ele geçirmeye çalıştı. 228 metrelik Nave Andromeda isimli geminin kaptanı acil yardım isteyerek yetkilileri çağırdı. Komandolar gelene kadar 10 saat boyunca geminin kontrolunu vermeyerek övgü topladı.

Acilen yardıma ihtiyacım var!

Kaptanın yardım çağrıları yayınlandı. Videoda köprüüstünün hemen dışındaki korsanları bildiren kaptan şu ifadeleri kullandı;

''Geminin iskele tarafı vasat bölümünde 4 kişi görüyorum. Manifold mahalline yakınlar. Ayrıca köprünün sancak tarafında 2 kişi var. Fakat içeri giremiyorlar. Onları sakin tutmaya çalışıyorum ancak acilen, acilen yardıma ihtiyacım var.''

Kaptan, Yunan vardiya zabitleri ve Filipinli gemicilerden oluşan mürettebata güvenli bir alanda bekleme talimatı verdi. Baş mühendis saldırı esnasında makine dairesini korudu.

Kaptanın ışıkları söndürdüğü gemiye binen Donanma komandolarının ikiye ayrıldığı ve kaçakları tuzağa düşürerek yakaladığı bildirildi.

Ellerinde keskin aletler ve bıçaklar olan ve gemiye kaçak yollarla binen korsanlar ise, "tehdit veya güç kullanarak bir gemiye el koyma veya onu kontrol etme" şüphesiyle tutuklandılar ve suçlu bulunduları takdirde ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilirler.

KAYNAK: DENİZHABER.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.