Kordsa, araçları hafifleten teknolojilerini tanıttı

Kordsa, araçları hafifleten teknolojilerini tanıttı

Bugün dünyadaki tüm uçak ve otomobillere teknolojisiyle dokunan, her 3 uçak lastiğinden 2’sini ve her 3 otomobil lastiğinden 1’ini güçlendiren Kordsa, konferansta yaptığı sunumda, ulaşımdaki güncel sorunlara ve çözüm önerilerine değindi.

“Küresel, akıllı, sürdürülebilir ve multi-model mobiliteyi hayata geçirme” hedefiyle düzenlenen Movin’On Konferansı, günlük hayattaki ezber bozan değişikliklerin ulaşıma olan etkisine değiniyor, hem insanların hem de ürün ve eşyaların bir yerden bir yere taşınmasındaki sorunlara sürdürülebilir çözümler arıyor. 31 ülkeden 4000'den fazla katılımcının bir araya geldiği, 70’in üstünde konuşmacının olduğu konferans boyunca birbirinden ilham verici sunumlar, paneller, yuvarlak masa toplantıları, uygulamalı atölye çalışmaları yapıldı.

Bugün dünyadaki tüm uçak ve otomobillere teknolojisiyle dokunan, her 3 uçak lastiğinden 2’sini ve her 3 otomobil lastiğinden 1’ini güçlendiren Kordsa, konferansta yaptığı sunumda, ulaşımdaki güncel sorunlara ve çözüm önerilerine değindi; verimli ve sürdürülebilir ulaşım için araçların hafiflemesi gerektiğini vurguladı. Ulaşımın gelecekte nasıl olacağı, nasıl daha verimli hale getirileceği ve ulaşımı etkin kullanmak için teknolojiden nasıl faydalanılabileceği sorularının cevaplarının arandığı sunumda, Kordsa’nın lastik güçlendirme teknolojilerinde sürtünme direncini azaltarak, kompozit teknolojilerinde ise araçların daha hafif olmasını sağlayarak yakıt tüketimini azaltmayı hedeflediği, böylece ulaşımı daha sürdürülebilir kılmaya çalıştığı aktarıldı.

Açık inovasyon modelinin en büyük destekçilerinden olan Kordsa, bir teknoloji mutfağı olarak hizmet veren Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde bugün havacılıktan otomotive kadar geniş bir yelpazedeki sektörlere kompozit teknolojileri geliştirerek ve böylece araçları hafifleterek ulaşımın geleceğine katkıda bulunuyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.