"Kontak kapatanlara yasal işlem başlattık"

"Kontak kapatanlara yasal işlem başlattık"

Kontak kapatan bir grup otobüs sahibi, Olimpiyat Stadı çevresinde toplandı. Eylem hakkında öğlen saatlerinde İETT'den bir açıklama geldi. Kurum greve katılan işletmeciler hakkında yasal işlem başlatıldığını söyledi.

İstanbul Özel Halk Otobüsü sahipleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden aldıkları ücretlerin maliyetlerini karşılamadığını belirterek önceki gece 15 Temmuz Şehitler Makamı önünde bir araya geldi. Erguvan Otobüs İşletmecileri her ay otobüs başına 15 bin TL zarar ettiklerini ve bugünden itibaren kontak kapatacaklarını açıkladı.  Bugün yapılan eylemin Avrupa yakasındaki 600 otobüsü kapsadığı belirtiliyor.

Eyleme, İstanbul Otobüs A.Ş. bünyesinde hizmet veren sendika üyesi erguvan halk otobüsü işletmecileri katılacak. Eylem Avrupa yakasındaki 600 otobüsü kapsarken, dernek bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu yakasındaki 300’ün üzerinde otobüsün hizmet vermeye devam edeceği öğrenildi.

“YASAL İŞLEM BAŞLATILMIŞTIR”

İETT de eylemle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “İstanbul’da toplu taşıma hizmeti için İstanbul Otobüs AŞ bünyesinde çalışan bazı ‘Erguvan Otobüs’ işletmecileri ekonomik sebepler ileri sürerek bugün yolcu taşımama eylemi yapmıştır. Sabah itibari ile Anadolu yakasında 104 araç, Avrupa yakasında ise 148 araç olmak üzere toplam 252 araç sefere çıkmamıştır. İETT olarak halkımızın mağdur olmaması için tüm tedbirler alınmıştır. Avrupa yakasında 173 Anadolu yakasında ise 79 olmak üzere toplam 252 araç ile ek sefer düzenlemiştir. İstanbul Halkı toplu ulaşımda bugün alınan önlemler nedeniyle önemli bir sorun yaşamamıştır. Meydana gelen lokal aksaklıklara anında müdahale edilerek ulaşım sağlanmıştır. Yolcu taşımama eylemine katılan işletmeciler hakkında yasal işlem başlatılmıştır” denildi.

Sözcü

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.