Koluman da 3 yıllığına MEŞTİ'de olacak

Koluman da 3 yıllığına MEŞTİ'de olacak

Şimşek Grup’a 3 yıllığına kiralanan ancak geçtiğimiz günlerde satışı gündeme gelen Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi’ndeki (MEŞTİ) 2 bin metrekarelik tamir bakım atölyesini 3 yıllığına Koluman Motorlu Araçlar kiraladı.

Kuruluşunun 50. yılını kutlayan Koluman Motorlu Araçlar, Yenice’deki 70 bin metrekare alan üzerine kurulu satış ve satış sonrası hizmet alanının ardından, satışı gündemde olan Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi’ndeki (MEŞTİ) 2 bin metrekarelik servisi bakım alanını da kiralayarak, kent merkezinde de hizmet vermeye başladı.

MEŞET’in üst kiralayıcısı Şimşek Grubun sözleşme süresi olan 3 yıllığına kiralanan alan için Koluman, ilk yıl 500 bin artı KDV, ikinci yıl 600 bin TL artı KDV ve üçüncü yıl için de enflasyon oranında artış ile ödeme yapacak.

Konuyla ilgili Mersin Tenis Kulüp’te düzenlenen basın toplantısına; Mersin Koluman Genel Müdürü Gürtan Tandoğan, Demircioğlu Gayrimenkul Sahibi Kazım Demircioğlu, MEŞET İşletmecisi Şimşek Grup Başkanı Halit Şimşek, Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali Otogar Müdürü Alp Aydın katıldı.

YENİCE MERSİN’E UZAK KALDI

Çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Genel Müdür Tandoğan, Koluman olarak Mersin’deki merkezi tesislerinin Yenice otoyol çıkışında olduğunu anımsatarak, “70 bin metrekarelik alanda 11 bin metrekare kapalı alana sahip olan Yenice tesislerimizde, tüm Mercedes ürünlerinin her türlü satış sonrası hizmetlerini vermekteyiz. Ayrıca yeni ve ikinci el ürün satışlarımız Huzurkent tesislerimizde yapılmaktadır. Özellikle ağır ticari araçlar için iyi bir nokta olan Yenice’deki servis istasyonumuz, bugün için gelişen ve değişen şartlar çerçevesinde mesafenin kısaltılması, zaman tasarrufu ve yerinde hizmet anlayışının ön plana çıkmasıyla yeterli kalmamaktadır.

OTOGARDAKİ TAMİR ATÖLYESİ TEMMUZ SONU FAALİYETTE

Müşterilerimizin arzusu ve memnuniyetini daha da arttırmak amacıyla, Mersin merkezdeki arayışlarımıza en uygun olduğunu düşündüğümüz yeni Mersin Otogarı’ndaki kompleksin içerisinde yer alan 2 bin metrekarelik tamir ve bakım atölyesini kiralamış bulunmaktayız. Kiraladığımız bu tesis, alanları itibariyle, satış sonrası hizmetlerinin ancak bakım ve küçük tamirlerini içeren hizmetlerini yapmamıza imkan vermektedir. Ağır bakım, motor, şanzıman, diferansiyel gibi agregaların tamiri ile kaporta ve boya hizmetlerimize yine Yenice lokasyonumuzda devam edeceğiz. Bu tesiste Mercedes ve Koluman markalarını en iyi şekilde temsil edebilmek amacıyla, tesisin bu standartlara ulaştırabilmesi için en az 45 güne ihtiyacımız var. Planlarımıza göre faaliyetlerimize Temmuz ayı sonu gibi başlayacağız” dedi.

“OTOGARDAKİ VARLIĞIMIZI SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi'nin otogarı satma çalışması ile ilgili soruları da yanıtlayan Mersin Koluman Genel Müdürü Gürtan Tandoğan, MEŞET’in üst kiralayıcısı Şimşekler Grup ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını anımsatarak, “Konuyla ilgili şuan bir belirsizlik söz konusu ancak biz bunu bilerek yola çıktık. Bu alanda büyük bir yatırım yapacağız. Eğer otogarın satışı söz konusu olur ise Koluman olarak buradaki varlığımızı sürdürmek isteyeceğiz” dedi.

ŞİMŞEK: ÖNCELİĞİ KOLUMAN’A VERDİK

Şişmek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek ise Mercedes ve Koluman’ın ciddi markalar olduğunu söyleyerek, “Tamir bakım atölyesine yönelik birçok talep vardı ancak biz alacağımız kiraya bakmadan  önceliği kendilerine verdik. Çünkü Mersin'e Koluman'ın gelmesini canı gönülden istedik ve gururlandık. Bu Mersin için bir şanstır” dedi.

otogar-krizi-5370463.jpegkoluman-(1).jpgkoluman-(3).jpgHediye Eroğlu – MERSİN/LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.