Koç'un radarında hangi liman var?

Koç'un radarında hangi liman var?

Balkanların en büyük limanı Yunanistan’daki Alimos. Geçmiş yıllarda Atina yönetimi tarafından vitrine çıkarılan, satışına ise son anda vize çıkmayan bu limana Türk şirketleri o dönem büyük ilgi göstermişti.

Balkanların en büyük limanı Yunanistan’daki Alimos. Geçmiş yıllarda Atina yönetimi tarafından vitrine çıkarılan, satışına ise son anda vize çıkmayan bu limana Türk şirketleri o dönem büyük ilgi göstermişti. Ferit Şahenk’in Doğuş Grubu, Mehmet Kutman’ın Global Holding’i ilgilenenler arasındaydı. Vitrinden son anda çekildi. Ancak şimdilerde satışı tekrar gündeme geldi. Ocak ayında da ilk teklifler verilecek. Alimos’a en ciddi ilginin sahibi ise Koç Holding’e ait Setur’dan geldiği iddia edildi. Uzun zaman önce duyduğum bu bilgiyi 7 Aralık’ta Yunanistan’ın önemli gazetelerinden Kathimerini duyurdu. Tam da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina ziyareti gününe denk geldi bu haber. Erdoğan’ın Atina ziyaretinin gölgesinde kaldı. 

Midilli’yi Yunan ortakla aldı

Koç Holding’e ait Setur bilindiği üzere Midilli Limanı’nı işletiyor. 2012’de açılan ihaleyi 40 yıllığına kazanan Setur Marinaları’nın Midilli’deki ortağı ise Yunan Folli Follie. Duyduğuma göre Alimos için Koç, yerel bir ortakla da görüşüyor. Yani bir konsorsiyum kurarak ihaleye girmeyi planlıyor. Alimos Limanı, 1.100 tekne kapasiteli. Sadece ülkenin değil, Doğu Avrupa ve Balkanlar’ın en büyüğü. Doğuş Grubu’nun Yunanistan’da yat limanları dikkat çekiyor. Bakarsınız Doğuş Alimos’un peşini bırakmaz, geçmişte adı geçen Global’de ihale sürecine katılır. (Kerim Ülker-Dünya)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.